Vanhojen tiedostojen kasaantuminen ja tallennustilan täyttyminen ei ole vain tietokoneiden ja kiintolevyjen murhe. Niin voi käydä yhtä lailla kännykälle. Tallennustilan täyttyessä älypuhelimen käyttäminen voi olla melkoista tervanjuontia. Tiedostoja ei saa ladattua muistin täytyttyä tai kännykästä täytyy poistaa sovelluksia, jotta uusia ja kiinnostavia sovelluksia pääsisi edes kokeilemaan. 

Kännykkään voisi toki ostaa uuden ja riittävän suuren muistikortin, mutta sellaista ei voi käyttää kaikissa puhelimissa. Toinen mahdollisuus on käyttää tarkoitusta varten kehitettyä sovellusta jokaisen vanhan ja tarpeettomaksi käyneen tiedoston karsimiseen, sillä niitä toden totta kertyy kännykkään turhan usein, kun sitä käytetään.

Puhdistaminen sujuu Android-laitteissa kätevästi AVG Cleaner -sovelluksella. Se on taatusti tehokas ja helppokäyttöinen työkalu kännykän siivoamiseen. AVG Cleanerissa on useita toimintoja tiedostojen poistamiseen. Harvoin käytetyt sovellukset paljastuvat niin, että niitä voi poistaa harkinnan mukaan.

Sovellus kertoo tarkasti senkin, paljonko jokin sovellus tai tiedosto vie tilaa. Lisäksi AVG Cleanerissa on toiminto nimeltä Pikapuhdistus. Pikapuhdistuksessa sovellus käy koko kännykän läpi ja paikantaa sekä luetteloi kaikki vanhat ja turhat välimuistitiedostot, tiedostojen jäänteet, tyhjät kansiot ja kaiken muun, joka vie vain turhaan tilaa.

Mitään niistä ei kaivata päivittäisessä käytössä, mutta turhaa säilöttävää kertyy ajan myötä paljon. Osan tiedostoista voi poistaa maksutta, kun taas toiset saattavat vaatia maksullisen sovelluksen. Joka tapauksessa tilaa saa käyttöön lisää.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".