Microsoft on juuri julkaissut uuden optimointityökalun, joka on hienosäädetty toimimaan sekä Windows 10:n että Windows 11:n kanssa. Microsoft PC Manager -nimisellä työkalulla voi poistaa turhia tiedostoja kiintolevyltä, väliaikaisia cachetiedostoja selaimista ja viimeisimpien avattujen tiedostojen yhteenvedon. Lisäksi PC Managerin avulla voi sammuttaa ja käynnistää tietokoneella käynnissä olevia prosesseja sekä poistaa ohjelmia yhdessä Windowsin kanssa käynnistyvien ohjelmien luettelosta.

Microsoftin oma työkalu on muihin vastaaviin ohjelmiin verrattuna erittäin yksinkertainen, se ei kuluta tietokoneen resursseja eikä se sisällä mainoksia tai yritä saada käyttäjiä päivittämään ohjelmaa maksulliseen versioon. Tietokoneen optimoimiseen ohjelman avulla ei tarvitse varata useita tunteja. Ohjelman eri osat voidaan aktivoida yhdellä painikkeen napsautuksella, jos tarkoituksena on puhdistaa vain Windowsin ennalta valitut osat. Microsoft PC Manager ei tarjoa varsinaisesti mitään uusia puhdistus- tai optimointiominaisuuksia.

Sen sijaan ohjelma kokoaa yhteen Windows 10- ja Windows 11 -käyttöjärjestelmistä jo löytyvät toiminnot ja esittelee ne kootusti ja selkeästi. Jokaista siivoustai optimointitoimintoa ei tarvitse enää etsiä Windowsin asetuksista tai ohjelmaluettelosta – nyt riittää yksi napsautus Microsoft PC Managerissa, ja sen jälkeen ohjelma siivoaa koko tietokoneen.

Integroituu ehkä Windowsiin

Vaikka PC Managerin valmistaja on Microsoft, ohjelmaa ei ole vielä integroitu Windowsiin. Se pitää siis ladata Etunurkasta. Ohjelma on tällä hetkellä public beta -vaiheessa, mikä tarkoittaa viimeistä versiota ennen virallista julkaisua. Ei siis ole mahdotonta, että työkalu lähetetään jonain päivänä tietokoneellesi Windows Updaten kautta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".