Matkapuhelinten ansiosta useimmat meistä voivat nykyään dokumentoida helposti kaiken, mitä elämässä tapahtuu. Kameralla varustetun puhelimen muistiin voi kuvata niin arjen huippuhetket, lomaelämykset kuin hyvän ystävän syntymäpäiväjuhlat.

Videoita ja valokuvia otetaan kuitenkin niin paljon, että puhelimen sisäinen muistikortti ja tietokoneen kiintolevy eli materiaalin tyypillinen loppusijoituspaikka voivat helposti tulla täyteen. DVDStyler-ohjelman avulla videoista saa enemmän irti. Kun niistä loihtii dvd-elokuvia, ne eivät unohdu kiintolevyn uumeniin. Sen sijaan niitä voi toistaa olohuoneen dvd-soittimella ja katsella sohvalta yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Ilmaiseksi Etunurkasta ladattava ohjelma tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja omien dvd-valikoiden suunnitteluun. Käyttäjä voi siis itse päättää, miltä dvd-valikon tulee näyttää ja miten sen kuuluu reagoida. Tämä saattaa kuulostaa monimutkaiselta ja työläältä, mutta DVDStyler tekee siitä varsin helppoa.

Ammattilaistasoisia tuloksia

DVDStyler-ohjelman avulla voi tehdä ammattimaiselta näyttäviä ja vakuuttavia dvd-levyjä, joissa on tyylikäs valikko. Esimerkiksi dvd-valikon taustakuvaksi voi asettaa jonkin oman valokuvan raahamalla sen ohjelmaan suoraan Resurssienhallinnasta, ja valikon mallipohjaan voi raahata omaan videoon sopivan määrän ohjelman sisältämiä painikkeita. Painikkeet toimivat pikavalintoina videon eri jaksoihin.

Ohjelmaan tuodut videot näkyvät ikkunan alareunassa, ja sieltä käsin kokonaisuuden pystyy jakamaan jaksoihin. Valmiin valikon painikkeita voi painaa dvdsoittimen kaukosäätimellä aivan kuten kaupasta ostettujen dvd-levyjen valikoita. Niiden kautta on siis helppo siirtyä haluttuun kohtaan dvd:llä. Videoihin voi lisätä myös erilaisia tekstikenttiä ja niihin omia tekstejä itse valitulla kirjasintyypillä. Kunhan dvd-valikon mallipohja on ensin valittu, sen visuaalista ilmettä on helppo muuttaa sekä ohjelman omilla et tä tietokoneen kiintolevyltä tuotavilla elementeillä. DVDStylerillä voidaan muokata muutakin kuin ulkoasua.

Ohjelmassa on nimittäin myös useita teknisiä mukautusmahdollisuuksia. Esimerkiksi videon ääntä voi muuttaa toimimaan surround-äänijärjestelmän kanssa, ja kuvasuhdetta voi muuttaa näyttöruutuun sopivaksi. Jos videoita on tarkoitus katsoa vähän vanhemman television ruudulta, kuvasuhteeksi voi valita 4:3 nykyaikaisen 16:9-kuvasuhteen sijaan. DVDStyler on automaattisesti yhteydessä Resurssienhallintaan, joten videoleikkeitä, valokuvia ja muuta materiaalia on helppo raahata työstettävään dvd-valikkoon ja sijoittaa haluttuun kohtaan dvd-elokuvassa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".