Kukapa ei olisi joskus etsinyt hiiren osoitinta näytöltä? Osoitin voi piiloutua esimerkiksi silloin, kun Työpöytä on täynnä kuvakkeita tai kun sen väri sulautuu verkkosivuston väreihin. Uusilla suurilla korkean resoluution tietokonenäytöillä hiiren osoitin on usein kooltaan mitättömän pieni, mikä ei todellakaan helpota sen löytämistä.

Se, että hiiren osoitin ei aina ole näkyvissä, ei välttämättä lukeudu elämän suurimpiin ongelmiin, mutta turhauttavaa se on silti. Myös Microsoft näyttää tunnistaneen ongelman. Microsoftin kehittäjät ovat nimittäin suunnitelleet Mouse Utilities -työkalun, jonka avulla osoitin löytyy aina yksinkertaisesti painamalla kaksi kertaa näppäimistön Ctrl-näppäintä. Kun toiminto on käytössä, aikaa ei tarvitse tuhlata osoittimen etsimiseen.

Se löytyy hetkessä, ja työskentelyä voi jatkaa keskeytyksettä. Mouse Utilities kuuluu Microsoftin PowerToys-ohjelmapakettiin, johon sisältyy miniohjelmia ja pieniä lisäosia Windowsiin. Pakettia kehitetään jatkuvasti, siihen lisätään uusia pieniä ohjelmia, ja siihen kuuluu myös työkalu, joka helpottaa useiden tiedostojen nimeämistä uudelleen samanaikaisesti. PowerToys-ohjelmapakettia ei asenneta automaattisesti Windowsiin, mutta sen voi ladata maksutta Etunurkasta. Kun paketti on asennettu, Mouse Utilities tarvitsee aktivoida vain kerran, minkä jälkeen se on käyttövalmis.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".