Voimme taata, että tämän testin tietokonehiirien joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Hyvä tietokonehiiri on kuin käden jatke. Kun melkein unohdat, että sinulla on hiiri kädessäsi siirtäessäsi kursoria näytöllä Windowsissa, olet löytänyt sopivan hiiren. Sen todennäköisyys, että sellainen hiiri tulee samassa pakkauksessa uuden tietokoneen kanssa, on hyvin pieni.

Joko hiirtä ei ole lainkaan, ja sinun on käytettävä enemmän tai vähemmän käyttökelpoista tietokoneen kosketuslevyä, tai sitten mukana tulee vain naarmuinen alennusmalli, joka kipeyttää ranteesi, jos käytät sitä useamman tunnin kerrallaan. Saattaa olla vaikea huomata, että tietokonehiirissä on tapahtunut merkittävää kehitystä, mutta suuri osa siitä onkin tapahtunut pinnan alla. Koti- Mikro on testannut tietokonehiiriä noin 25 vuoden ajan, ja sinä aikana hiiren pohjassa oleva pölyä keräävä ja pyörivä pallo on vaihtunut antureihin, jotka tunnistavat hiiren alla olevan alustan.

Hiiren painikkeiden määrä on lisäksi kasvanut, ja monissa hiirissä on valo. Painikkeiden toimintoja ja valon kuvioita voidaan usein hallita hiiren omalla asetusohjelmalla, joten voit tehdä hiirestäsi täysin yksilöllisen. Viimeisin uutuus ovat hiiren sisällä olevat optiset anturit, jotka käyttävät valoa hiiren napsautuksen rekisteröimiseen. Tämä mahdollistaa napsauttamisen jopa kolme kertaa nopeammin napsautettaessa useita kertoja peräkkäin. Samalla se pidentää hiiren käyttöikää, koska optinen anturi kestää jopa 50 prosenttia pidempään.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".