Kunnon kengillä on mukava kävellä – vaikka ne olisi monen muun mielestä kannattanut vaihtaa jo vuosia sitten uudempiin ja ehjempiin. Jokin saa meidät kuitenkin kiintymään tuttuihin kenkiin, eikä niitä enää haluta vaihtaa. Ne vain istuvat jalkaan parhaiten, ja tutuilla kengillä on kiva lähteä pitkällekin kävelylle, kun tietää, että jalat kestävät sen varmasti. 

Vanhoilla ohjelmilla on omat erityistaitonsa

Tietokoneiden maailmaan tulvii koko ajan uusia ohjelmia, ja ne ovat lähes aina entisiä parempia. Toimintoja on enemmän, yhteistyö Windows 10:n kanssa sujuu oikkuilematta ja monet ohjelmat tekevät yhteistyötä nettipalvelujen kanssa niin, että niitä voi käyttää sekä kännyköillä että tarvittaessa useilla eri tietokoneilla. Kaikista upouusista tulokkaista huolimatta monella on kuitenkin käytössä yhä vaikkapa vanha kuvankäsittelyohjelma, joka on pysynyt samana 10–15 vuotta.

Nostalgia on yhtä lailla arvossaan myös KotiMikron toimituksessa. Uusista ohjelmista kieltäytymiselle voi silti olla käytännöllisiä perusteita, sillä uudesta ohjelmasta voi puuttua jokin tärkeä toiminto tai niitä on jo liikaakin. Kielenä olisi myös hyvä olla tutusti suomea. Lehden toimittajat kertovat näillä sivuilla omista suosikkiohjelmistaan ja perustelevat samalla sen, miksi tietyistä ohjelmista on pidetty tiukasti kiinni vuosikausia ellei -kymmeniä.

Artikkelissa esitellyt seitsemän ohjelmaa joko sisältyvät Windows-järjestelmään (Muistio ja Laskin) tai sitten ne voidaan ladata turvallisesti KotiMikron Etunurkka-palvelusta.

www.kotimikro.fi/0521

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".