Dvd:t ja Blu-rayt olivat aikoinaan elokuvien ja muun viihteen ehdoton ykkösmedia. Sittemmin tarjolle on tullut monia suoratoistovaihtoehtoja, ja yhtäkkiä elokuvan etsiminen dvd-kokoelmasta, levyn laittaminen soittimeen ja valikoissa navigointi kaukosäätimellä tuntuukin hyvin hankalalta.

Ikuinen kopio talteen

Sekä dvd- että Blu-ray-levyt ovat digitaalisessa muodossa, joten elokuvien laatu ei heikkene, kunhan levyt vain ovat ehjiä. Optiset tallennusvälineet ovat kuitenkin melko arkoja, eikä niitä tarvitse laittaa olohuoneen soittimeen montaakaan kertaa ennen kuin niiden pinnassa alkaa näkyä naarmuja.

Siksi levyt sopivat parhaiten varmuuskopiointiin eli sisällölle, jota ei käytetä kovin usein tai koskaan. Elokuvien varsinainen toisto kannattaisi hoitaa jollakin muulla tavalla. Paras vaihtoehto on kopioida koko elokuvakokoelma tietokoneelle ja säilyttää elokuvia yhdessä kansiossa. Kun elokuvat on kopioitu tietokoneelle, naarmut ja kosteus eivät enää pysty vahingoittamaan niitä ja laatu pysyy yhtä hyvänä kuin elokuvien tallennusajankohtana.

Uusi selattava elokuvakirjasto

Kun dvd- ja Blu-ray-levyjen sisällöt on tallennettu seuraavien sivujen ohjeiden mukaisesti, elokuvat vievät melkoisesti tilaa kiintolevyltä, eikä niitä voi toistaa kaikilla laitteilla. Siksi autamme myös pakkaamaan elokuvat ja tallentamaan ne muotoon, jossa niitä voi toistaa tableteilla sekä television ja tietokoneen kautta. Dvd-elokuvan koon voi puristaa noin neljästä gigatavusta 700–800 megatavuun ilman näkyvää laadun heikkenemistä, joten nykyaikaiselle kiintolevylle mahtuu tuhansia elokuvia.

Elokuvat säilyvät tietokoneella ikuisesti, ja toimenpiteestä on muutakin hyötyä: laatikoita ja kaappeja ei nimittäin tarvitse enää kääntää ylösalaisin jonkin tietyn elokuvan löytämiseksi. Elokuvat voi tallentaa kiintolevylle kansioon, ja niiden etsimiseen voi käyttää Resurssienhallintaa, mutta kätevämpi menetelmä on erityinen elokuvatietokantasovellus, joka viimeistelee täydellisen elokuvakokemuksen. Eric’s Movie Database näyttää elokuvat virtuaalisella elokuvahyllyllä, jossa voi tarkastella elokuvien kansia ja lukea kaikki elokuvista saatavilla olevat tiedot. Tähän kohtaan voi myös lisätä muistiinpanoja, esimerkiksi tiedon siitä, että levy on naapurilla lainassa.

Tietokantaan voi lisätä sekä jo kiintolevylle tallennettua sisältöä että elokuvia, jotka ovat vielä vain dvd- tai Blu-ray-levyillä tai vhs-kaseteilla. Jos elokuva on myös kiintolevyllä, sen toistamisen tietokoneella voi käynnistää suoraan Eric’s Movie Database -tietokannasta. Erittäin kätevää!

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".