Televisio-ohjelmassa, jossa osallistujat voivat saada apua henkilökohtaisen taloutensa hallintaan ja vanhoista veloista eroon pääsemiseen, tilanteen vakavuus huomataan yleensä vasta, kun osallistujat katsovat asiantuntijoiden heille esittämää talousarviota. Saat monia etuja, jos laadit budjetin, johon on merkitty kiinteät tulot ja menot. Siten pysyt koko ajan perillä siitä, paljonko rahaa sinulla on käytettävissäsi kuukausittain.

Vanhanaikainen paperi tai taulukkolaskentaohjelmat

Budjetin laatiminen on ollut jo vuosia mahdollista taulukkolaskentaohjelmalla, kuten Microsoft Excelillä, Google Sheetsillä tai LibreOfficen Calcilla, mutta käytännössä nämä ohjelmat vaativat tiettyä osaamista.

Sinun on tunnettava ainakin tärkeimmät kaavat, jotta saat ohjelman laskemaan menot yhteen – ja yleiskuva jää rajalliseksi. Siksi moni turvautuu yhä paperiin ja kynään perheen taloutta budjetoidessaan. Nyt on olemassa vaihtoehto niille, joiden mielestä taulukkolaskenta on liian hankalaa ja paperi liian vanhanaikaista.

Yksinkertainen taloushallinto – suomeksi

Upouuden Ashampoo-ohjelman avulla, jonka me täällä Kotimikrossa olemme kääntäneet suomeksi, voit helposti ja selkeästi kirjata sekä kiinteät että juoksevat menot ja tulot eri luokkiin. Tulokset esitetään yleiskatsaussivulla, josta näet aina sen hetkiset käytettävissä olevat tulosi. Voit myös tarkastella taloustilanteen muutoksia kuvioina ja kaavioina. Ohjelma huolehtii itse summien lisäämisestä ja vähentämisestä, joten et tarvitse taulukkolaskentakaavojen tuntemusta – ja selkeys voittaa paperiset muistiinpanot mennen tullen.

Ashampoo Money antaa sinun päättää, kuinka yksityiskohtaisesti tarkastelet taloustietojesi. Voit hyödyntää ohjelmaa käytettävissä olevien varojesi laskemiseen kirjaamalla kaikki tulot – kuten palkan, eläkkeen, palkkiot tai opintotuet – ja kiinteät menot, kuten vuokran, vakuutukset, puhelimen ja lämmityksen. Näin saat tietää, kuinka paljon rahaa sinulle jää satunnaisempia menoja varten.

Voit täsmäyttää luvut

Voit myös syöttää kaikki pienet kulut kuiteista joka kerta, kun ostat jotain, jotta saat kokonaiskuvan menoistasi. Sitten voit kunkin kuukauden lopussa täsmäyttää Ashampoo Money -ohjelman luvut verkkopankkisi todellisten euromäärien kanssa. Valitse toki täysin omien tarpeidesi ja viitseliäisyytesi mukaan, mitä haluat tehdä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".