RanSim-ohjelma simuloi kiristyshaittaohjelman hyökkäyksen tietokoneeseen ja antaa tarkan selostuksen siitä, miten omalle koneelle kävisi todellisen hyökkäyksen toteutuessa.

Kiristysohjelman hyökkäys voi johtaa hankalimmillaan sekä tiedostojen että eurojen menettämiseen. Haittaohjelma ujuttautuu koneeseen yleensä linkkiä napsauttamalla tai sähköpostin liitteen avaamalla.

Laitteelle päässyt kiristysohjelma etsii koneesta tiettyjä tiedostotyyppejä ja lukitsee sitten ne salaamalla. Tiedostojen lukitseminen jälkeen käyttäjä saa kiristysviestin, jossa vaaditaan rahaa, tai muuten salauksen purkuavainta ei toimiteta. Maksaa ei pidä kuitenkaan koskaan. Mikään ei takaa, että purkuavaimen saisi, vaikka maksaisi.

Ramsim simuloi hyökkäystä niin aidosti, että tietokoneen virustorjunta estää ohjelman toiminnan. Siksi ohjelmalle pitää antaa lupa toimia.

Ohjelman asentaja latautuu pakattuna ja suojattuna zip-tiedostona, jolle pitää asentaessa antaa salasana “knowbe4”.

Katso alta tai artikkelista vaiheittaiset ohjeet.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".