”Mitkä kuulokkeet minun kannattaisi ostaa?” Sitä ystäväni ja sukulaiseni kysyvät usein – lähes yhtä usein kuin sitä, mikä tietokone ja puhelin heidän kannattaisi ostaa. Kuulokeviidakossa voi olla vaikea navigoida, ja päivittäisten seuralaisten soisi toki olevan mahdollisimman hyvät. Käytetäänhän niitä sekä musiikin, podcastien ja radion kuunteluun että puhelinkeskusteluissa.

Yleisesti ottaen kuulokeostoksilla kannattaa miettiä kahta asiaa: mihin kuulokkeita käytetään ja kuinka paljon ne saavat maksaa? Budjetti vaikuttaa moniin asioihin, mutta erityisesti materiaaleihin, ominaisuuksiin, fyysiseen laatuun ja tietenkin äänenlaatuun. Jos kuulokkeita on tarkoitus käyttää kotona kalliin vahvistimen ja hifijärjestelmän kanssa, ne pitää valita aivan eri hintaluokasta kuin siinä tapauksessa, että kuulokkeilla kuunnellaan musiikkia ja podcasteja bussissa tai äänikirjoja kotisohvalla. Tähän oppaaseen etsimme esimerkkejä kuulokkeista, joihin useimmilla on varaa.

Hinnat alkavat 30 eurosta ja nousevat korkeimmillaan 300 euroon. Jos raha ei ole rajoitteena, kuulokkeisiin saa helposti upotettua useita satoja euroja.

Mihin niitä käytetään?

Kun olet selvittänyt budjettisi, mieti mihin kuulokkeita on tarkoitus käyttää. Se ratkaisee, millaiset kuulokkeet kannattaa ostaa. Kuulokkeet voidaan jakaa karkeasti ottaen kahteen luokkaan: korvakäytävään asetettaviin hyvin pienikokoisiin in-ear-kuulokkeisiin ja over-ear-kuulokkeisiin, joiden kupit peittävät korvat ja joissa on pään päällä sanka. Kun olet päättänyt, mihin tarkoitukseen tarvitset kuulokkeita, voit ryhtyä tutkimaan valikoimaa.

Oppaamme esimerkit ovat hyvä lähtökohta, sillä ne edustavat parhaita malleja, joita voi käyttää vertailukohteena. Ne eivät kuitenkaan välttämättä ole juuri sitä, mitä etsit. Siksi kuulokkeiden metsästys on aina hyvä aloittaa lukemalla arvosteluja ja testejä, joita löytyy verkosta runsaasti. KotiMikron Testinurkan lisäksi kannattaa tutustua myös muihin verkkosivustoihin. Niiden pohjalta saa laaja-alaisen kuvan kuulokkeiden hyvistä ja heikoista puolista ja käsityksen siitä, sopivatko ne juuri sinulle. Jos löydät internetistä kuulokkeet, jotka vaikuttavat hyviltä, kokeile niitä ensin myymälässä. Mukavuus on nimittäin kuulokkeissa erittäintärkeä ominaisuus. Jos kuulokkeet ovat epämukavat, ne saattavat jäädä hyvin vähälle käytölle. Jos ne sen sijaan istuvat täydellisesti, käyttö on paljon todennäköisempää, kenties jopa päivittäistä. Kaikki seuraavien sivujen esimerkkimallit ovat langattomia.

Kuulokkeiden akut, Bluetooth-tekniikka ja yhteys ovat nykyään niin kehittyneitä, että langattomien kuulokkeiden ostaminen on järkevää. Langattomat kuulokkeet on tietenkin ladattava aika ajoin, mutta täytyyhän puhelintakin ladata. Mielestämme lataamisen vaiva on pieni hinta siitä, etteivät johdot takerru ties minne ja sotkeennu laukussa. Jos johto on ehdoton edellytys, voit tietysti ostaa johdolliset kuulokkeet tai valita mallin, joka toimii sekä johdon kanssa että ilman. Tällaisia ovat esimerkiksi seuraavilla sivuilla esitellyt Urbanista Miami ja Sony WH-1000XM4.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".