Langattomat kuulokkeet avaavat puhelimelta, tabletilta ja tietokoneelta tuleville äänille täysin uudenlaisen maailman. Laitteiden omien kaiuttimien tuottama ääni on usein metallinen ja kylmä, mutta hyvät kuulokkeet tuovat musiikista esiin uusia kauniita yksityiskohtia. Myös elokuvaelämykset paranevat, kun ihmisten äänet ovat selkeitä ja räjähdykset kuulostavat yhtä vakuuttavilta kuin elokuvateatterissa. Kuulokkeiden yhdistäminen laitteisiin on helppoa: pikahaku esimerkiksi Windowsin Bluetooth-asetuksissa riittää. Tietokone ja uudet kuulokkeet tarvitsee yhdistää toisiinsa vain kerran.

Sen jälkeen laitteet tunnistavat toisensa automaattisesti, ja käyttäjä voi vain kytkeä kuulokkeet päälle ja laittaa ne päähänsä. Bluetooth-kuulokkeiden kehitys on onneksi tullut kauas niistä ajoista, jolloin bisnesihmiset kulkivat isot kulmikkaat möhkäleet posken peittona. Nykyisiä korvakäytävään asetettavia pieniä nappikuulokkeita tuskin huomaa. Niissä käytetty tekniikka on pienestä koosta huolimatta erittäin edistyksellistä, ja ne pystyvät esimerkiksi eliminoimaan ympäristön äänet kuuntelemalla pienillä ulkopuolella olevilla mikrofoneilla ja lähettämällä kuuntelijan korvaan vastakkaisen äänen.

Musiikista voi siis nauttia, vaikka lentokoneen moottori hurisisi taustalla tai rautatiekiskot kolkkaisivat. Suuret korvan peittävät kuulokkeet tuntuvat yleensä mukavammilta, ja usein ne myös toistavat ääntä kolmiulotteisemmin. Testasimme kummastakin kuuloketyypistä kolmea mallia, ja koska monet suosivat jompaakumpaa tyyppiä, valitsimme testivoittajan molemmista.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".