”Mitä sanoit? Ääni kuuluu vähän huonosti... pelkkää rätinää. Voitko säätää mikrofoniasi? Oletko kellarissa, kun ääni on niin omituinen? Voitko yrittää soittaa uudelleen?” Videopuheluun osallistuminen voi olla turhauttavaa ja ärsyttävää, jos ääni ei ole kovin hyvä ja omia sanomisia joutuu toistamaan monta kertaa ennen kuin vastapuoli kuulee, mitä asia koskee. Ongelma on tullut monille tutuksi viime vuosina, kun olemme koronapandemian vuoksi pitäneet yhteyttä ystäviin, perheenjäseniin ja työtovereihin paljon aikaisempaa useammin erilaisten videokeskustelutyökalujen avulla.

Rätisevä mikrofoni vie ilon useimmista keskusteluista, olipa toisessa päässä sitten pomo tai lapsen lapset. Tietokoneiden mikrofonit eivät valitettavasti yleensä ole kovinkaan hyviä. Ja koska ne on yhdistetty tietokoneen runkoon, ääni ei välttämättä kuulu hyvin, jos puhuja on metriä kauempana tietokoneesta. Toisinaan tietokoneen edessä kumarrellaan tai tietokonetta nostetaan suun tasolle, jotta ääni kuuluisi selvästi. Eikä se ole järin mukava tai elegantti tapa keskustella.

Puhelimessa on monia etuja

Ongelman voi tietysti ratkaista ostamalla tietokoneeseen erillisen mikrofonin. Se tekee äänestä kristallinkirkkaan, mutta maksaa paljon. Edullisempi vaihtoehto on käyttää toista tarkoitukseen sopivaa mikro fonia, joka on monilla taskussa jo valmiiksi – nimittäin puhelinta. Siksi haluamme esitellä uuden ja varsin nerokkaan ohjelman, jonka avulla puhelimen mikrofonia voi käyttää videokeskusteluissa tietokoneen sisäisen mikrofonin sijasta. WO Mic -ohjelman käyttäminen kannattaa monella tapaa. Ensinnäkin puhelimen mikrofoni on luultavasti uudempi ja parempi kuin tietokoneen mikrofoni.

Siksi taustamelua on vähemmän, ja ääni toistuu syvempänä ja luonnollisempana. Toiseksi puhelimen asettaminen suun lähelle on helpompaa. Äänen ei siis tarvitse kulkea niin pitkää matkaa, että se ehtisi vaimentua, madaltua tai vääristyä. Tämä on tärkeää, koska mikro fonin läheisyys vaikuttaa äänenlaatuun merkittävästi. Ohjelman käyttäminen edellyttää asennustöitä sekä puhelimella että tietokoneella. Sen jälkeen ohjelma on valmisteltava käyttökuntoon, mutta aikaa siihen ei kulu minuuttiakaan. Lopuksi voi vain avata normaalin videokeskusteluihin sopivan ohjelman, kuten Skypen tai Teamsin, ja valita ohjelmassa äänilähteeksi uuden puhelinmikrofonin. Puhelimen ja tietokoneen täytyy olla samassa langattomassa verkossa.

Kun mikrofonin käyttö tietokoneella on ohi, puhelimen sovellus pitää vain sulkea. WO Mic -ohjelmaa voi käyttää täysin ilmaiseksi sekä puhelimella että tietokoneella, ja se toimii niin Android- kuin iPhone-puhelimissa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".