Kun koronapandemia oli pahimmillaan ja rajoitukset estivät meitä tapaamasta toisiamme fyysisesti, yhteyttä alettiin pitää videopuheluilla. Vähitellen videopuheluista esimerkiksi Skypen, Zoomin ja Microsoft Teamsin kaltaisten palveluiden kautta tuli arkipäivää. Nykyään niiden avulla hoidetaan niin työpaikan kokoukset kuin yhteydenpito ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

Ohjelmat ovat kehittyneet huomattavasti, mutta videopuheluissa on vielä yksi ongelma: Huono äänenlaatu ja erityisesti taustamelu voivat joskus vaikeuttaa keskustelun sujuvuutta. Kuinka monta kertaa naapurin porakoneen ääni tai kahvilan puheensorina onkaan häirinnyt keskustelua?

Ohjelma poistaa kaiken melun

Krisp-niminen ohjelma ratkaisee taustameluongelman. Ohjelma analysoi kaikki mikrofonin keräämät äänet ja suodattaa taustaäänet pois. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei vastapuoli kuule muuta kuin äänesi, vaikka puhuisit haukkuvan koiran tai vinkuleluja puristelevan lapsen vieressä. Melunvaimennus toimii myös toiseen suuntaan, eli keskustelukumppania ympäröivät äänet eivät kantaudu sinun korviisi.

Melun poistamiseksi pitää ensinnäkin valita, mihin mikrofoniin ohjelma liitetään. Kun ohjelmassa sen jälkeen napsautetaan aktivointipainiketta, melunvaimennus alkaa toimia kaikissa niissä sovelluksissa ja palveluissa, joita videopuheluihin käytetään. Taustamelun voi poistaa myös keskustelukumppanin puheesta valitsemalla äänilähteen.

Melunvaimennus on yhtä helppo kytkeä pois päältä kuin päällekin, ja tehoste kannattaa poistaa käytöstä, jos taustamelua ei ole. Krispin ilmaisversiossa taustamelua voi nimittäin poistaa videopuheluista yhteensä vain tunnin ajan päivässä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".