Windows 10 -käyttöjärjestelmä on ollut olemassa lähes seitsemän vuotta sen lanseerauksesta vuonna 2015 lähtien. Sinusta saattaa tuntua, että tunnet järjestelmän läpikotaisin – ja olemme säännöllisesti kertoneet tässä lehdessä tarkasti tärkeimmistä päivityksistä, joita tietokoneelle on saatavilla muutaman kerran vuodessa.

Olet varmaankin ajan tasalla tärkeimmistä työkaluista. Tunnet aloitusvalikon, Toimintokeskuksen ja muut tärkeät elementit, jotka erottavat Windows 10:n aiemmista Microsoftin järjestelmistä. Saatat myös tietää, miten löydät tärkeimmät asetukset esimerkiksi tietoturvan ja verkon osalta.

Tietokoneessaon kuitenkin paljon sellaisia toimintoja, josta vain harvat tietävät. Toisin sanoen Windows-tietokoneesi pystyy yllättävän paljon enempään kuin uskoitkaan. Nämä ominaisuudet odottavat kärsivällisesti, että joku, joka voit hyvinkin olla sinä, huomaa ne. Olemme koonneet tähän artikkeliin joukon vinkkejä ja niksejä käyttöjärjestelmän käyttöön. Jotkut niistä ovat pieniä niksejä, jotka näyttävät paremman tavan asioiden tekemiseen tietokoneen arkikäytössä.

Toiset ovat todellisia työkaluja, joista uskomme suuren osan tavallisista PC-käyttäjistä tietävän, mutta joita vain harvat ovat oppineet käyttämään tehokkaasti. Luettuasi tässä artikkelissa esitellyt kymmenen uutta ideaa Windows 10:n käyttöön kuulut näihin harvoihin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".