Windowsin sisäinen kello toimii lähtökohtaisesti juuri niin kuin pitääkin: Se näyttää sekä päivämäärän että kellonajan, ja napsauttamalla sitä näet lisäksi sekunnit ja kalenterin.

Käyttöjärjestelmäikkunan oikeassa alakulmassa pienenä näkyvää kelloa voi kuitenkin olla vaikea nähdä esimerkiksi silloin, jos tietokoneessa on suuri näyttö. Jos näin on tai jos haluat vain mukauttaa Windowsia hieman, jatka lukemista.

Etunurkassa odottaa nimittäin uusi ja kätevä pieni työkalu: T-Clock. T-Clockin avulla voit muuttaa kellon ulkonäköä ja valita, missä nurkassa se näkyy. Voit esimerkiksi muuttaa kellon muotoa niin, että myös viikonpäivä näkyy tai että kuukausi on merkitty numeroiden sijaan kirjaimilla.

Kello voidaan varustaa myös aina näkyvällä sekuntiviisarilla. Lisäksi päivämäärän voi poistaa kellosta kokonaan. Jos kellon pieniä numeroita tai kirjaimia on vaikea nähdä, voit suurentaa fonttikokoa T-Clockin avulla.

Lisäksi tekstin väriä voi muuttaa ja kelloon voi lisätä taustavärin. Halutessasi voit myös muuttaa fonttia, jolloin kellosta tulee täysin sellainen kuin haluat. T-Clock tarjoaa siis runsaasti muokkausmahdollisuuksia. Voit ladata sen ilmaiseksi Etunurkasta.

Sinun tarvitsee vain asentaa ohjelma ja käynnistää se kerran. Tällöin oma ja yksilöllinen Windows-kellosi toimii automaattisesti taustalla aina, kun käynnistät tietokoneen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".