Joitakin tietokoneen toimintoja ja asetuksia tarvitaan jatkuvasti, toisia vain silloin tällöin. Siksi Windows kannattaa suunnitella juuri omiin käyttötapoihin sopivaksi. Tämä koskee myös ilmoitusaluetta eli tehtäväpalkin oikean reunan osaa kellon vieressä. Alueella on pikakuvakkeita esimerkiksi verkko- ja ääniasetuksiin, Windowsin kalenteriin ja moniin muihin toimintoihin.

Rakkaalla lapsella kaksi nimeä

KotiMikrolla on ollut tapana kutsua aluetta järjestelmäalustaksi. Microsoft on kuitenkin jo kauan sitten siirtynyt käyttämään siitä nimitystä ilmoitusalue, joten niin teemme mekin tästä eteenpäin. Nimestä riippumatta alue kannattaa järjestää omien käyttötapojen mukaiseksi. Monet Kysy meiltä -palstan kysymykset osoittavat, että ilmoitusalueen kuvakkeiden hallinta on monille lukijoille epäselvää. Tämä on ymmärrettävää, koska kuvakkeet asettuvat oikeille paikoilleen vasta kahdessa eri asetusikkunassa käymisen jälkeen.

Yksi asetusikkuna määrittää, mitkä kuvakkeet ilmoitusalueella ylipäätään ovat mukana, ja toinen ikkuna jakaa kuvakkeet kahdelle eri alueelle. Sekavuutta lisää se, että äänen, verkon ja akun järjestelmäkuvakkeiden lisäksi samalla alueella on myös vuosien kuluessa asennettujen ja Windowsin taustalla käynnissä olevien ohjelmien kuvakkeita.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".