Windowsin Resurssienhallinnan loputtomat kansiorivit tervehtivät tietokoneen käyttäjää kuin suuri ja mahtava keltainen muuri. Kansiojoukko on tavallaan kaunis ja suoraviivainen, ja digitaaliset sisällöt pysyvät kansioissa hyvässä järjestyksessä, mutta jonkin tietyn kansion löytäminen yhtenäisestä massasta ei välttämättä suju kovin nopeasti.

Tarvittavan tiedoston, kuvan, musiikin tai ohjelman etsintä voi vaatia aikaa ja vaivaa etenkin, jos kansioita on niin paljon, että kuvakkeet ja kansioiden nimet kutistuvat kovin pienikokoisiksi. Onneksi ongelma voidaan ratkaista suhteellisen helposti Etunurkan uuden CustomFolder-ohjelman avulla. Se tuo keltaiseen seinämään värejä ja muita yksityiskohtia ja muuttaa sen huomattavasti selkeämmäksi. Tuloksena ei ole pelkästään kiinnostavamman näköinen Resurssienhallinta, sillä ulkoasumuutosten myötä myös kansioiden käyttäminen on tehokkaampaa.

Yleiskuva helposti

CustomFolder-ohjelman avulla kansioita voidaan mukauttaa monin eri tavoin. Muutokset saavat kansiot erottumaan toisistaan ja helpottavat niiden löytämistä. Ohjelmassa voi esimerkiksi muuttaa kansioiden värejä. Se on erityisen kätevää, jos joitakin tiettyjä kansioita käytetään usein.

Jos vaikkapa Kuvat- kansio tai kaikki asiakirjat sisältävä kansio on auki monta kertaa päivässä, sen voi vaihtaa punaiseksi, vihreäksi tai muuksi muista erottuvaksi väriksi. Erinäköiset kansiot löytyvät helposti Resurssienhallinnasta, eikä niiden etsimiseen muiden kansioiden joukosta tarvitse tuhlata ylimääräistä aikaa.

Uusia toimintoja kansioihin

CustomFolder-ohjelmalla voi muuttaa myös muita kansioiden ulkoasuun liittyviä asioita. Kansioihin voi esimerkiksi lisätä pienen symbolin tai matkapuhelimen sovelluksista tutun ilmoituksen, joka kertoo, että kohteessa on tapahtunut muutoksia. Kätevällä työkalulla voi esimerkiksi osoittaa, onko jonkin kansion sisältämä työ aloittamatta, kesken vai valmis. Jos työ on tehty, kansion voi merkitä vihreällä symbolilla. Jos kansiossa on vielä keskeneräisiä töitä, asian voi ilmaista punaisella merkillä.

Symbolit saa tietenkin valita itse, ja värimerkkien sijasta voi käyttää vaikkapa tähtiä korostamaan sitä, että jokin kansio on erityisen tärkeä. Lisäksi muotoa voi vaihtaa niin, että se muistuttaa perinteisen kansion sijasta esimerkiksi lp-levyn kantta. Koska kansioihin voi lisätä myös omia taustakuvia, ne voi saada näyttämään täysin oman mielen mukaisilta. Jos valinnat alkavat jossain vaiheessa kaduttaa, vanhoihin tuttuihin keltaisiin Windows-kansioihin pääsee takaisin yksinkertaisesti yhdellä napsautuksella.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".