Aina kun Windowsiin lisätään jokin hienoa työkalu, niin riski järjestelmän vikaantumiselle kasvaa. Virheitä esiintyy monista eri syistä, jotka ovat usein niin monimutkaisia, ettei edes Microsoft ymmärrä aina niiden juurisyitä. Esimerkiksi siitä, kun Microsoft julkaisee uuden suuren päivityksen Windows 10:lle tai 11:lle, kestää tuskin vuorokauttakaan ennen kuin asiantuntevat käyttäjät raportoivat useista virheistä.

Heti kun näin tapahtuu, Microsoft lisää yhtiön verkkosivustolle luettelon, jossa on kuvailtu virheet. Yrityksen asiantuntijat alkavat sitten korjata ongelmia yksi kerrallaan. Kyseessä on melkeinpä eräänlainen ikiliikkuja, jossa jokainen korjaus johtaa uusiin virheisiin, jotka vaikuttavat toisiinsa. Ne on sitten korjattava ennen uuden korjauspäivityksen julkaisemista.

Pieniä ja suuria virheitä

Hämmennystä ei helpota se, että Windows- koneita on erilaisia. Eri laitevalmistajat lähestyvät tietokoneiden rakentamista kukin omalla tavallaan. Joskus saa myös sen vaikutelman, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Esimerkiksi viime syksynä jotkut käyttäjät ilmoittivat, että Google Chrome lakkasi toimimasta Windows-päivityksen jälkeen, vaikka sen ei olisi pitänyt vaikuttaa selaimeen lainkaan. Tämä virhe ilmeni kuitenkin vain niillä käyttäjillä, joilla oli Malwarebytesin tietoturvaohjelmisto asennettuna.

Parhaat mahdolliset ratkaisut

Jotkin ongelmat koskevat kuitenkin lähes kaikkia Windows-käyttäjiä. Näitä tyypillisiä virheitä varten on olemassa tässä esiteltävä FixWin-ohjelma. Ohjelmasta on saatavana kaksi versiota: toinen Windows 10:lle ja toinen Windows 11:lle. Eri versiot toimivat melko samalla tavalla. Yksityiskohtaisissa ohjeissamme tarjoamme ratkaisuja ongelmiin, joita useimmat tietokoneen käyttäjät kohtaavat Windowsia hyödyntäessään.

FixWin ratkaisee myös muita ongelmia. Joten tutustu ohjelmaan itse ja katso, löytyykö sieltä ratkaisuja tietokoneessasi esiintyviin virheisiin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".