Olet ehkä pannut merkille, että puhelimessasi on hälytystoiminto, jota on kätevä käyttää esimerkiksi herätyskellona aamuisin. Mutta tiesitkö, että myös Windowsissa on samankaltainen toiminto? Se ei kuitenkaan ole yhtä käytännöllinen kuin herätyskello, koska tietokone on hankalampi siirtää sängyn viereen. Herätysten sijaan Windowsin hälytystoimintoa kannattaakin käyttää muistuttamaan tärkeistä tapahtumista ja asioista.

Muistutukset Windowsiin tallennetuista hälytyksistä ilmestyvät suoraan Työpöydälle, ja hälytysäänen voi itse valita. Toiminto on kätevä, jos olet joka tapauksessa tietokoneen ääressä, kun hälytyksen aika koittaa. Tämän näppärän toiminnon voi ottaa käyttöön sekä Windows 10:ssä että Windows 11:ssä, ja se on molemmissa lähes samanlainen. Microsoft on vain muuttanut uuden version ulkoasua hieman – samaan tapaan kuin se on tehnyt muille toiminnoille ja asetuksille.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".