Windows-tietokoneelle kirjautuminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Käyttöjärjestelmän asennuksen ja nollauksen aikana kone pyytää nimittäin nykyään, että käyttäjä loisi lyhyen PIN-koodin. Se on hyvä vaihtoehto usein hankalille ja pitkille salasanoille, joita tarvitaan monissa verkon palveluissa – myös Windows-tietokoneen tilistä vastaavan Microsoftin omissa palveluissa.

4–6-numeroisella PIN-koodilla tietokoneelle kirjautuminen käy nopeammin – eikä lyhyt koodi unohdu konetta käyttäessä yhtä helposti kuin perinteinen salasana. PIN-koodi kannattaa vaihtaa salasanojen tapaan säännöllisesti siltä varalta, että se on jossain vaiheessa joutunut asiattomien henkilöiden käsiin. Onneksi valittu PIN-koodi on helppo vaihtaa Windowsissa omatoimisesti. Vaihtaminen tapahtuu Windowsin asetuksissa, ja menettelytapa on lähes sama sekä Windows 10- että Windows 11 -käyttöjärjestelmässä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".