Monet tietokoneen käytetyimmistä asetuksista ovat piilossa Windows 10:n monenkirjavissa asetusvalikoissa. Vaikka asetuksiin siirtyisi pikavalinnalla Windows-näppäin + I, sen jälkeen tarvitaan yleensä vielä kolmesta viiteen napsautusta ennen saapumista etsittyyn kohteeseen. Windowsin asetusten monet tasot eivät houkuttele tekemään pikahakuja.

Ensinnäkin yksittäisten asetusten paikkoja voi olla vaikea muistaa. Harva pitää mielessään napsautussarjaa esimerkiksi väriteeman muutosasetukseen. Toiseksi asetukseen pääseminen vaatii yksinkertaisesti liian monta napsautusta, vaikka reitti olisikin tiedossa. Tarpeettomat napsautukset ovat jo pitkään olleet Windowsin ei-niin-toivottu osa.

Asetusten uusi koti

Meistä useimmat eivät edes käytä monia Windowsin asetuksia. Siksi asetukset kannattaa lajitella niin, että jäljelle jäävät vain suosikit. KotiMikro suosittelee asetusten pikavalintojen lisäämistä aloitusvalikkoon. Tämän voi tehdä napsauttamalla haluttua asetusta hiiren kakkospainikkeella. Aloitusvalikossa asetukset voi lajitella kategorioihin, jotta haluttu asetus löytyy nopeammin.

Lisää pikavalintoja valikkoon

Aloitusvalikossa on kuten tunnettua jo valmiiksi monia elementtejä. Yksi esimerkki ovat pikavalinnat, jotka johdattavat ohjelmiin. Microsoft on valinnut ne käyttäjien puolesta, eivätkä ne siksi aina ole niitä, joita itse tarvitsisi. Aloitusvalikkoon kannattaa lisätä oman käytön kannalta olennaisia pikavalintoja – ja samalla voi poistaa ne, joita ei koskaan käytä.

Myös Resurssienhallinnan kansiot ovat tervetulleita aloitusvalikkoon. Seuraavilla sivuilla näytämme, miten aloitusvalikkoon lisätään kolme eri pikavalintatyyppiä ja miten valikko järjestetään ryhmiin. Lopputuloksena on selkeä aloitusvalikko, joka sisältää vain tärkeimmät kohteet. Kun aloitusvalikko on muokattu, se toimii oikopolkuna koko tietokoneelle. Aivan kuten Microsoft visioi, kun se lanseerasi aloitusvalikon Windows 10:ssä vuonna 2015.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".