Kun Windows ei ole käytössä, tietokoneen näytön voi lukita. Lukitusnäytöllä näkyy Microsoftin valitsema hieno valokuva; tyypillisesti upea vuoristomaisema, jossa etualan ruohikolla on reppu. Windowsin oletuskuvassa ei ole mitään vikaa, mutta pidemmän päälle se voi alkaa kyllästyttää.

Onneksi kuvaa voi vaihtaa niin, että Windowsista tulee hieman persoonallisempi. Harva on kuitenkaan käyttänyt aikaa kuvan vaihtamiseen – tai edes tiennyt, että niin voi tehdä.

Lukitse tietokone poistuessasi

Lukitusnäytölle tarvitaan ensinnäkin kuva, jota jaksaa katsella. Kuvia voi olla useitakin, sillä lukitusnäytöllä voi näyttää myös diaesityksen, jossa kuvat vaihtuvat automaattisesti. Kansioon voi koota esimerkiksi parhaat otokset lapsista ja lastenlapsista. Windowsin lukitusnäytön asetuksissa on valikko, jossa on kolme eri vaihtoehtoa: ”Tapahtumanäyttö” on Windowsin oma vuoristomaisema. ”Kuva” on yksittäinen valokuva, jonka käyttäjä itse valitsee, ja ”Diaesitys” näyttää useampia kuvia. Lukitusnäytöllä on tietenkin myös käytännöllinen tehtävänsä.

Jos olet liikkeellä tietokoneen kanssa, lukitse näyttö poistuessasi koneen äärestä. Näin varmistat, ettei kukaan muu pääse käyttämään tietokonettasi. Näytön voi lukita nopeasti näppäinyhdistelmällä Windows-näppäin + L. Jos käytät tätä pikanäppäintä aina kun nouset tietokoneen äärestä, saat nauttia sekä paremmasta tietoturvasta että omista kauniista valokuvistasi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".