Vain harva Windowsin toiminto on ollut osa käyttöjärjestelmää yhtä kauan kuin leikepöytä ja mahdollisuus kopioida tekstiä yhdestä paikasta ja liittää se toiseen paikkaan. Leikepöydän nykyinen versio on pysynyt lähes muuttumattomana Windows 95 -käyttöjärjestelmästä lähtien, jolloin tiedostoja pystyi ensimmäistä kertaa kopioimaan ja liittämään Resurssienhallinnassa samoilla pikavalinnoilla, joilla asiakirjoista kopioidaan tekstiä ja muita elementtejä.

Aiemmissa Windows- versioissa tiedoston kopiointi oli tapahtunut Tiedostonhallinnassa näppäimillä F7 ja F8. Windowsin kopiointitoiminto on niin perustavanlaatuinen ja välttämätön, että kun sormet ovat oppineet näppäinyhdistelmät Ctrl + C ja Ctrl + V, niille ilmaantuu käyttöä jatkuvasti.

Vanha kunnon leikepöytä on kokenut muodonmuutoksen vasta Windows 10:ssä ja 11:ssä, joissa siihen on lisätty toinen näppäimistön pikavalinta: Windows-näppäin + V avaa laajennetun leikepöydän, jossa näkyvät kaikki tietokoneen viimeisimmän uudelleenkäynnistyksen jälkeen kopioidut kohteet. Uuden toiminnon avulla lisättävän elementin voi valita vapaasti pidemmältä listalta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".