Tuntuuko tietokoneesi toimivan tavallista jähmeämmin? Vai onko laite peräti muuttunut epävakaaksi, tai käyttäytyykö se omituisesti, kun avaat ohjelmia? Nämä ovat hyvin tavallisia tilanteita, jotka muuttuvat nopeasti myös hyvin turhauttaviksi, jos ongelman syy on hämärän peitossa.

Ongelmien syytä voi yrittää selvittää Windowsiin sisältyvällä Luotettavuuden valvonta -työkalulla. Työkalu luo jatkuvaa raporttia kaikista järjestelmän tapahtumista, niin tavallisista kuin epätavallisista, jotka voivat vaikuttaa tietokoneen käyttäytymiseen.

Luotettavuuden valvonta on järjestelmätyökalu, jota tavallinen käyttäjä harvoin tarvitsee ja johon ei yleensä sattumalta törmää koskaan. Se on tavallaan harmi, sillä kyse on monipuolisesta työkalusta, jolla voi hahmottaa sitä, mitä omalle tietokoneelle kuuluu.

Työkalun näkymä kertoo tietoja vakavista järjestelmätapahtumista, jotka voivat vaikuttaa tietokoneen suorituskykyyn ja järjestelmän kuntoon. Työkalu näyttää myös tietoja normaaleista tapahtumista, kuten esimerkiksi asennetuista päivityksistä.

Tässä artikkelissa näytetään, kuinka työkalun tietoja luetaan, ja mitä tiedot kertovat tietokoneen toiminnasta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".