Näytölle tulee kenttä, kun painat Windows 10:ssä näppäimistön Windows näppäintä tai aloituspainiketta Kenttä on Windows 10:n aloitusvalikko. Se sisältää luettelon ohjelmista ja ruutuja eri aiheista, esim. Office-paketin, säätilan ja Microsoft Storen.

Joillekin tietokoneen käyttäjille aloitusvalikko on kartoittamaton alue, jota harvoin käytetään muuhun kuin tietokoneen asetusten avaamiseen. Aloitusvalikko voi kuitenkin helpottaa Windows 10:n käyttöä huomattavasti. Jos haluat poistaa tarpeettomia ruutuja ja mukauttaa aloitusvalikon omilla valikoiduilla ohjelmilla, voit saada paljon hyötyä harvoin käytetystä toiminnosta.

Ohjelmat helposti käytettävissä

Voit helposti lisätä esimerkiksi suosikkiohjelmasi aloitusvalikkoon. Paina vain Windows-näppäintä ja napsauta ohjelman ruutua kerran, sen sijaan, että joutuisit etsimään ohjelmaa eri kansioista. Ruudut voidaan jakaa aloitusvalikossa myös omiin ryhmiin, jolloin sinun on helppo löytää haluamasi ohjelma tai kansio, jonka olet lisännyt ruutuna.

Ruutujen kokoa on myös helppo muuttaa, esimerkiksi voit muuttaa tietyn ohjelman ruudun aiempaa isommaksi. Jos taas haluat siirtää ruudun eri kohtaan kuin missä se nyt on, napsauta ruutua ja vedä ruutu hiirellä siihen kohtaan, johon haluat sijoittaa sen.

Uusia toimintoja sisältävät ruudut

Jotkut ohjelmat ja sovellukset voivat toimia myös ns. tapahtumaruutuina. Ruutujen ulkonäkö muuttuu ruudun sisältämän sovelluksen mukaan.

Tästä voi olla sinulle iloa, sillä tapahtumaruutu on ennen kaikkea erinomainen työkalu, jonka avulla saat näppärästi selville, mitä ympärilläsi tapahtuu. ”Uutuus”-sovelluksen tapahtumaruudut päivittyvät esimerkiksi automaattisesti uutistoimistoista tulevilla uusilla sähkeillä. Useissa sääsovelluksissa on lähiseudun nykyisen säätilan näyttävä ruutu. Jos olet lisännyt Windowsin kalenterisovelluksen ruutuna, sen voi muuttaa tapahtumaruuduksi. Kalenterissa olevat sovitut tapahtumat näkyvät silloin aloitusvalikossa. Aloitusvalikko voi toimia suosikkiohjelmiesi käyttämiseen nopeasti ja helposti sekä sovittujen asioiden ja tehtävien ajan tasalla pysymiseen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".