Tämä täytyy mainita heti aluksi: artikkeli ei ole suunnattu sellaisille, jotka pelkäävät asetusten muuttumista tyystin niin, ettei Windows ole enää oma tuttu itsensä. Toisaalta Windowsin rekisteritietokantaa muokkaamalla Windowsin saa säädettyä asetuksiltaan täysin mieleisekseen varsin vähällä vaivalla.

Windowsin rekisteritietokanta pitää järjestyksessä niin itse järjestelmän kuin kaikkien koneeseen asennettujen ohjelmienkin asetuksia. Se on toisin sanoen työkalu, jolla pääsee käsiksi kaikkeen siihen, jota ei muuten pääse määrittämään – mutta myös työkalu, jolla saa paljon vahinkoa aikaan, ellei tiedä tarkasti mitä on tekemässä.

Suosittelemme siksi kaikille ensin varmuuskopion ottamista koko rekisteritietokannasta ennen sen asetusten muokkaamista, ja tämä myös neuvotaan ensimmäiseksi. Varmuuskopiota käyttämällä voi palauttaa Windowsin tarkalleen aiempiin asetuksiin.

Haluaisitko vaikkapa järjestelmän kelloon sekuntilukeman tai poistaa käynnistysvalikon turhanpäiväisen nettihaun kokonaan? Kumpikin vaihtoehto on mahdollinen suoraan rekisteritietokantaa muokkaamalla. Voit myös poistaa käytöstä Windowsin Toimintokeskuksen tai hankkiutua eroon Onedrive-kansioista, ellet aio käyttää verkkotallennustilaa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".