Tiedostojen etsiminen Windowsissa toimii periaatteessa hyvin, mutta voi silti tuntua hieman hämmentävältä. Jos haun tekee Resurssienhallinnassa, tuloksia tulee yleensä vain senhetkisestä kansiosta. Windowsin tehtäväpalkin hakukentän tuloksissa näkyy puolestaan paljon muutakin kuin tiedostoja, esimerkiksi Windowsin työkaluja, asetuksia ja verkkosivustoja.

Tiedostoja etsittäessä Windowsin lähestymistapa ei siis välttämättä ole kaikkein tehokkain. Sen sijaan kannattaa testata saksalaisen Abelssoftin Find My Files -ohjelmaa. KotiMikro on tehnyt yrityksen kanssa sopimuksen, joka takaa tämän normaalisti maksullisen ohjelman lukijoillemme täysin ilmaiseksi.

Etsi vain yhdestä paikasta

Mikä siis tekee Find My Files -ohjelmasta mainitsemisen arvoisen? Ainakin sen nopeus ja selkeys. Ohjelma indeksoi kaikki tietokoneen ja siihen yhdistettyjen asemien tiedostot etukäteen, ja haettaessa tiedostot tulevat nopeasti näkyviin. Find My Files eroaa Windows-hausta myös hakutulosten esitystavassa. Yleensä hakija tietää, että etsittävä tiedosto on esimerkiksi PDF-formaatissa, ja silloin haku on järkevää tehdä Find My Filesin tapaan.

Se jakaa hakutulokset tiedostotyypeittäin yhden pitkän luettelon sijaan. Myös mahdollisuudet rajata hakua ovat hyvät. Ennen hakua voi määrittää esimerkiksi, että ohjelma etsii vain valokuvatiedostoja tai jonkin tietyn kokoisia tiedostoja. Find My Files avautuu nopeasti ja helposti näppäinyhdistelmällä Ctrl + Alt + F.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".