Aina kun tietokoneelle asennetaan uusia ohjelmia, Työpöydälle ilmestyy uusia kuvakkeita, ja pian pikakuvakkeet ovat iloisessa sekamelskassa, josta ei saa minkäänlaista käsitystä. Osa pikakuvakkeista johdattaa ohjelmiin, joita käytetään vain harvoin, ja muutenkin sekasotku hankaloittaa tietokoneen käyttöä tarpeettomasti. Sellaisessa tilanteessa Työpöytä kannattaa siivota perusteellisesti.

Sekä Windows 10:ssä että 11:ssä voi vapaasti valita, mitä Windowsin omia kuvakkeita Työpöydällä on. Tällaisia ovat esimerkiksi pikakuvakkeet Resurssienhallintaan, Roskakoriin ja Verkkoon. Käyttäjä voi myös määrittää, miten Työpöydän kuvakkeet järjestetään – lajitellaanko ne automaattisesti ja laitetaanko ne ristikkoon hyvään järjestykseen. Tällä aukeamalla näytämme, miten Työpöydälle sijoitettavat kuvakkeet valitaan ja miten Windowsin saa järjestämään Työpöydän pikakuvakkeet optimaalisella tavalla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".