Windowsissa on kahdenlaisia asetuksia: näkyviä ja piilotettuja. Näkyvällä tasolla ovat kaikki ne asetukset, joita voi käyttää painamalla näppäimistön näppäimiä Windows + I. Tähän luokkaan kuuluvat myös kaikki ne asetukset, joihin pääsee napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella aloitusvalikossa, tehtäväpalkissa, Resurssienhallinnassa tai Työpöydällä.

Tässä kerroksessa voi parantaa isojakin juttuja: muuttaa laitteen käyttäytymistä, Windowsin ulkoasua ja Resurssienhallinnan asetuksia. Päättää, lähetetäänkö kaikesta tietokoneella tehdystä tietoa Microsoftin palvelimille.

Ja satoja muita asioita. Kaikkia yksityiskohtia Microsoft ei kuitenkaan tarjoa näissä asetuksissa. Joku voisi kutsua jäljelle jääviä nörttimäisemmiksi asetuksiksi. Niitä varten on siirryttävä tasolle, joka on yleensä tavallisten tietokoneen käyttäjien ulottumattomissa. Windowsin rekisterissä voi hienosäätää lähes kaikkia käyttöjärjestelmän yksityiskohtia aina Resurssienhallinnan vierityspalkin leveyteen saakka.

Siinä on vain yksi ongelma. Rekisteri on monimutkainen järjestelmä. Siellä on vaikea navigoida, ja jos asetukset tehdään väärin, Windowsissa voi tulla muuttaneeksi jotain, mitä on vaikea korjata. Hidden Windows 10 Features -ohjelma tekee työn käyttäjän puolesta, joten hankalaa tietokantaa ei tarvitse itse uskaltautua näpyttelemään.

Tässä artikkelissa tarkastellaan 57 suurta ja pientä Windowsin parannusta, jotka yleensä vaativat monimutkaisia toimenpiteitä, mutta jotka voi ohjelmassa tehdä valintamerkillä ja yhdellä napsautuksella.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".