Asiakkaan maksaessa vaikkapa sadan megabitin latausnopeudesta voisi luulla, että tiedostoja voi ladata netistä kotiin ja kotoa nettiin juuri luvatuilla nopeuksilla. Asia on kuitenkin niin vain harvoin. Pieni osa tiedonsiirtonopeudesta varataan niin sanottuun overhead-käyttöön eli nettiyhteyden latausten ohjaamiseen, ja myös Windows hyödyntää yhteyttä jatkuvasti järjestelmän taustalla.

Lisäksi Windowsin asetukset voi olla määritetty niin, että ne pihistävät osan tiedonsiirtonopeudesta. Windows on monisyinen käyttöjärjestelmä, ja oletusohjelmien sekä -sovellusten ohella käyttäjät asentavat tietokoneeseen vielä omia ohjelmiaan.

Jotkin ohjelmista ja toiminnoista käyttävät verkkoyhteyttä koko ajan järjestelmän taustalla – jopa silloin, vaikkei ohjelmaa käytettäisi koskaan varsinaisesti mihinkään. Siksi suosittelemme Windowsin asetusten perusteellista tarkistamista, jotta mikään ohjelma ei muodosta tarpeettomasti yhteyttä verkkoon. Samalla voi estää sen, että Windowsin sisäinen päivityspalvelu lähettää omasta tietokoneesta päivityspaketteja maailman muille Windows-käyttäjille.

Artikkelin seitsemällä niksillä saa määritettyä Windowsin asetukset siten, että verkkoyhteys toimii jatkossa entistä tehokkaammin. Voit päättää itse, haluatko käyttää jokaista ehdotettua muutosta vai valikoida niistä omaan käyttöön vain osan.

Tällä kertaa ei tarvitse edes asentaa ohjelmaa Etunurkasta, sillä kaiken saa tehtyä Windowsin asetuksissa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".