Jos tietokoneen asetuksissa ei silloin tällöin käy tarkistamassa Windows Update -osiota, Windows 10:n ja 11:n päivitystahdista jää helposti jälkeen. Windowsin päivitysjärjestelmä on nimittäin suunniteltu niin, että jos yhdessäkin päivityksessä on ongelmia, kaikki sitä seuraavat päivitykset – mukaan lukien suuret puolivuosittaiset toimintopäivitykset – jäävät jumiin odottamaan vuoroaan.

Ja ennen kuin huomaatkaan Windowsissa on vielä 21H2-versio, vaikka käyttöjärjestelmän uusin versio on jo 22H2. Päivitysongelmat ovat tuttuja sekä KotiMikron toimituksen omilla tietokoneilla että lehtemme Kysy meiltä -palstalla. Kerta toisensa jälkeen toistuvat kysymykset paljastavat, että myös monilla lukijoilla on ongelmia päivitysten kanssa. Viereisellä sivulla on vain muutamia esimerkkejä.

Ratkaise ongelmat kerralla

Ongelmien yleisyyden vuoksi päätimme laatia kattavan oppaan, jonka avulla ikuisista päivitysongelmista pääsee vihdoin eroon ja tietokoneen saa takaisin ajan tasalle. Olemme jakaneet ohjeet kuuteen osaan, joita suosittelemme kokeilemaan järjestyksessä, kunnes tietokone alkaa taas ladata päivityksiä. Kun ongelma ratkeaa, seuraavia keinoja ei tarvitse enää kokeilla.

Käymme ensin läpi Windowsin sisäiset vianetsintätyökalut, jotka usein saavat tietokoneen lataamaan päivityksiä. Jos ne eivät toimi, Etunurkassa on kolme työkalua, joiden avulla päivitykset voi pakottaa läpi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".