Aiemmin oli melko tavallista, että uuden tietokoneen kiintolevy sisälsi sekä C-aseman Windowsille että D-aseman, jota käytettiin asiakirjojen, kuvien ja videoiden tapaisten tiedostojen tallentamiseen. Nykyään levytila on usein varattu kokonaisuudessaan Windows- asemaksi, ja kaikki tiedostot ovat samassa asemassa.

Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että Windows tallentaa oletusarvoisesti henkilökohtaiset tiedostot käyttäjän kansioihin samalle asemalle kuin Windows. Sinun ei kuitenkaan tarvitse antaa tietokoneen valmistajan määrätä, kuinka monta asemaa tietokoneessasi on.

Kuten tässä lehdessä on aiemmin kuvattu, voit käyttää Windowsin levynhallintatyökalua levyosioiden koon muuttamiseen ja uusien osioiden luomiseen. Microsoftin oma levynhallinta ei kuitenkaan ole käyttäjäystävällinen, eikä se ole edes kovin tehokas työkalu. Siksi suosittelemme käyttämään erityistä DiskGenius -ohjelmaa SSD-levyn tai kiintolevyn hallinnoimiseen.

Monitoimityökalu asemille

Kotimikron sivustolta löytyvä Disk- Genius on uusi kiintolevyjen monitoimityökalu, jolla voit hallinnoida ja säätää kaikkia tietokoneen asemia ja ulkoisia tallennuslaitteita, kuten USB-tikkuja ja ulkoisia kiintolevyjä. Ohjelman avulla voit helposti luoda tietokoneellesi kokonaan uusia asemia, jolloin sinulla on yksi oma asema Windowsille, toinen asiakirjoille ja kolmas perheesi lomakuville.

Tiedostojen jakaminen erillisille asemille helpottaa huomattavasti myöhempää tiedostojen hakemista. Samalla tärkeimpien tiedostojen varmuuskopiointi helpottuu, sillä varmuuskopiointiohjelmalla voit helposti luoda esimerkiksi täydellisen kopion koko D-asemasta ja säilyttää asiakirjasi turvallisessa paikassa – mutta vailla Windowsia ja kaikkia asennettuja sovelluksia.

Kloonaa kiintolevy SSD-levylle

Ensin on kuitenkin vapautettava tilaa uudelle asemalle, jotta voit luoda uusia asemia. Jos tietokoneessasi on oma kiintolevy, johon mahtuu kaksi teraa tietoa, ja haluat yhden teran kiintolevyn henkilökohtaisille tiedostoillesi, sinun on aloitettava pienentämällä nykyistä Windows-asemaa. Se käy DiskGeniuksella vaivatta.

Tässä nerokkaassa monitoimityökalussa on myös useita muita tärkeitä ominaisuuksia. Voit esimerkiksi skannata levysi virheiden varalta ja korjata ne. DiskGeniuksella voit myös kloonata nykyisen kiintolevyn tilavammalle levylle tai nopeaan SSD-asemaan. Silloin voit vain vaihtaa levyn käyttöön ilman, että sinun tarvitsee asentaa Windows ja kaikki ohjelmat alusta alkaen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".