Monet tietokoneen omistajat haluavat säilyttää kiintolevyn, kun vanha tietokone heitetään roskiin, tai silloin, kun he vaihtavat tietokoneen kiintolevyn suurempaan ja nopeampaan.

Tähän voi olla useita syitä. Ensinnäkään ei ole mukava ajatus, että joku ulkopuolinen voisi päästä käsiksi kaikkiin vanhan kiintolevyn sisältämiin tiedostoihin, ja toiseksi saatat tarvita vanhaa kiintolevyäsi joskus myöhemmin.

Jos olet juuri niin kuin minäkin, etkä pysty hävittämään vanhoja kiintolevyjäsi, jotka siis vain keräävät pölyä hyllyllä tai laatikon perällä, minulla on sinulle hyviä uutisia. Kun ostat kiintolevytelakan, vanhan tietokoneen kiintolevyä voi käyttää uutena ulkoisena kiintolevynä, ja siten vanhoista laitteistasi on edelleen iloa ja hyötyä.

Vanha kiintolevy napsautetaan paikalleen kiintolevytelakkaan, joka kytketään tietokoneeseen USB-kaapelilla. Näin se toimii tietokoneen ulkoisena kiintolevynä.

Lisää tallennustilaa helposti

Kun kiintolevytelakka on kytketty tietokoneeseen, se näyttää sille asennetut kiintolevyt erillisinä asemina Resurssienhallinnassa, aivan kuten tavallista ulkoista kiintolevyä käytettäessä. Sen jälkeen voit tallentaa tiedostoja tai jopa ajaa ohjelmia uudelle (vanhalle) ulkoiselle kiintolevylle. Kiintolevytelakoita on useita erilaisia, ja kuten monien muidenkin laitteiden kohdalla, niiden hinta, toiminnot ja laatu eroavat toisistaan merkittävästi. Osassa kiintolevytelakoita on esimerkiksi useita liitäntämahdollisuuksia, joten yhteen telakkaan voidaan asentaa neljä kiintolevyä, mikä lisää tallennustilaa huomattavasti.

Voit myös hankkia USB C -liitännällä varustetun kiintolevytelakan, joka siirtää suuria tiedostoja paljon nopeammin kuin USB-2-liitännällä varustettu kiintolevytelakka. Myös siinä on eroja, minkä tyyppisille kiintolevyille telakassa on paikat. Joissakin kiintolevytelakoissa on paikat kiintolevyille, joiden koko on 2,5 ja 3,5 tuumaa, kun taas joissakin on paikat vain yhden kokoisille kiintolevyille. Tämä kannattaa siis ottaa huomioon kiintolevytelakkaa ostettaessa, mutta kun olet löytänyt sopivan mallin, voit saada vielä paljon iloa vanhoista kiintolevyistäsi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".