SSD-levyt ovat yksi viime vuosien suurimmista tietokoneteknisistä edistysaskelista. Tähän testiin kokosimme kuusi pientä ja nopeaa asemaa ja kytkimme ne yksi toisensa jälkeen tietokoneen USB-porttiin.

Testin aikana hämmästelimme niiden olematonta kokoa ja painoa sekä sitä, kuinka nopeasti ne pystyvät siirtämään dataa. SSD-levyt ovat huippukeksintö verrattuna kömpelöihin mekaanisiin kiintolevyihin, jotka ne ovat vähitellen korvanneet. Nykyään useimpien uusien tietokoneiden pääasiallisena tallennustilana on SSD-levy, johon käyttöjärjestelmä on asennettu. SSD-levyt ovat hiljaisia ja paljon nopeampia kuin kiintolevyt.

Suuntaus alkaa näkyä myös USB-porttiin liitettävien ulkoisten asemien joukossa. SSD-asemien etuja ovat keveys ja pienempi koko. Lisäksi ne kestävät paremmin putoamista. SSD-levyissä on itse asiassa vain yksi huomattava haittapuoli: ne ovat kalliimpia kuin kiintolevyt. Näiden kahden tekniikan hinnat lähestyvät toisiaan, mutta kiintolevyt ovat edelleen edullisempia. Hintakehityksen perusteella voi arvioida, että SSD-asemista tulee edullisin ratkaisu vasta tämän vuosikymmenen lopussa. Ulkoisia SSD-levyjä on uskomattoman helppo käyttää.

Ne vain liitetään tietokoneen USB-porttiin, minkä jälkeen ne näkyvät automaattisesti Windowsin Resurssienhallinnassa, ja tiedostojen siirtämisen voi aloittaa saman tien. Tietokoneen käyttöohjeesta on hyvä tarkistaa, onko koneessa USB 3.2 Gen 2 -liitäntää. Jos käytössä on vain 1. sukupolven portteja, rahaa ei kannata tuhlata USB 3.2 Gen 2 -asemaan, koska sen nopeutta ei kuitenkaan voi hyödyntää.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".