Ennen Microsoftin kaikkialle levittäytyneen Windowsin aikakautta tietokoneissa käytettiin pääasiassa dos-ohjelmia kaikkiin käyttötarkoituksiin. Eräs ajan suosituimmista ohjelmista oli Norton Commander, jossa tiedostoja sai järjestellä kätevästi kahdessa erillisessä ikkunassa.

Etunurkasta ladattava FreeCommander muistuttaa paljon takavuosien verrokkiaan, eikä kahden ikkunan yli 30 vuotta jatkunutta suosiota oikeastaan tarvitse ihmetellä. FreeCommanderilla kun on varsin helppo kopioida ja käyttää kahden eri kansion tiedostoja, sillä ikkunasta toiseen ei tarvitse seikkailla eestaas kuten Windowsin Resurssienhallinnassa.

Artikkelissa kerrotaan, kuinka Freecommanderilla voi vertailla kahden kansion sisältöä ennen tiedoston siirtämistä tai kopioimista. Se on kätevää varsinkin, jos vaikka muistikortilta kopioidaan usein kuvia tietokoneeseen, ja vain uusimmat kuvat pitäisi löytää. FreeCommander erittelee ne muistikortin tiedostot, joita ei ole kiintolevyllä, jotta kopiointi sujuisi mahdollisimman näppärästi.

FreeCommander on loogisesti järjestelty ohjelma, jossa on tarjolla valtavasti toimintoja. Artikkelissa käsitellään vain perustoiminnot, mutta suomenkielisen ohjelman kaikkiin erilaisiin ominaisuuksiin voi mainiosti tutustua omin päin kokeilemalla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".