Kun yritän löytää tietokoneelta jonkin tietyn tiedoston, kansion tai ohjelman, saatan kirjoittaa hakusanan Windowsin hakukenttään, mutta valitettavasti työkalu osoittautuu kerta toisensa jälkeen enemmän tai vähemmän käyttökelvottomaksi. Sama turhautumisen tunne on tuttu monille. Hakutyökalu ei jostain syystä löydä kaikkia tiedostoja, vaan ehdottaa etsityn tiedoston sijasta esimerkiksi syötetyn hakusanan perusteella ongittuja nettilinkkejä.

Everything-ohjelma on hyvä vaihtoehto Windowsin hakutyökalulle. Siihen ei tarvitse kirjoittaa kuin osa etsityn kohteen nimestä. Ohjelma alkaa rajata hakutulosten luetteloa heti kirjoittamisen aikana, ja tiedostot löytyvät siksi helposti.

Salamannopeat haut

Kuten ohjelman nimen perusteella voi arvata, Everything etsii tietokoneelta kaikkea. Haku ulottuu myös kaikkiin tietokoneeseen liitettyihin laitteisiin, kuten USB-muistitikkuihin ja ulkoisiin kiintolevyihin. Haku tapahtuu hämmästyttävän nopeasti, ja sitä voi nopeuttaa entisestään käyttämällä ohjelman muita toimintoja. Hakuja voi esimerkiksi tallentaa kirjanmerkeiksi. Se on erityisen kätevää, jos samoja asioita haetaan usein.

Hakusanaa ei tarvitse kirjoittaa joka kerta uudelleen, koska tarvitut tiedot löytyvät muistista kahdella napsautuksella. Everythingin hakua voi mukauttaa niin, että ohjelma näyttää vain valitun tiedostotyypin alle kuuluvat hakutulokset. Ohjelma voidaan esimerkiksi asettaa etsimään pelkkiä äänitiedostoja tai vain Word-asiakirjoja. Tällaisessa tapauksessa olennaisten hakutulosten luettelossa näkyvät vain halutuntyyppiset tiedostot.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".