Monet meistä lähettävät päivittäin sähköpostiviestejä tai käyttävät yhtä tai useampaa viestipalvelua kommunikointiin ystävien, sukulaisten ja kollegoiden kanssa. Valitettavasti kaikki eivät lähetä ja vastaanota viestejä samojen viestipalveluiden kautta, ja käyttäjätilejä on siksi pakko luoda moniin eri palveluihin. Selain voi nopeasti täyttyä välilehdistä, kun yhtä aikaa on auki useita viestipalveluita. Eikä siinä edes kaikki: selaimeen kertyy helposti myös muita välilehtiä, kuten Google-hakuja, erinäisiä You- Tube-videoita ja muuta sisältöä.

Sekavuuden lisäksi useat avoinna olevat välilehdet voivat myös hidastaa tietokoneen toimintaa. Uuden Rambox-ohjelman avulla voi välttää selaimen ylikuormittamista ja helpottaa lukuisten eri viestipalveluiden käyttäjätunnusten hallintaa. Etunurkasta maksutta ladattava ohjelma kokoaa nimittäin kaikki viestipalvelut ja sähköpostiosoitteet yhteen paikkaan. Yksikään tärkeä sähköposti tai Facebook-viesti ei siis jää huomaamatta sen vuoksi, että se hukkuisi jollekin selaimen monista avoimista välilehdistä.

Yhteenveto viesteistä

Rambox on pohjimmiltaan eräänlainen miniselain. Sitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu verkossa surffailuun, vaan ainoastaan viestipalvelujen ja sähköpostitilien käyttämiseen. Palveluihin on ensin kirjauduttava Ramboxin kautta, mutta se tapahtuu helposti samaan tapaan kuin normaalissa selaimessa.

Yhden kirjautumiskerran jälkeen kaikki palvelut avautuvat automaattisesti joka kerta kun Rambox avataan. Kirjautumisten jälkeen ohjelma palvelee kaikkien viestintäkanavien yhteisenä kokoamispaikkana, eikä verkkoselain enää täyty ohjelmista ja palveluista, joita käytetään vain viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Koska Rambox kokoaa yhteen kaikki yhteydenpitokanavat, uusia viestejä ja sähköposteja on vaikea olla huomaamatta. Jokaisesta tulee nimit täin ilmoitus – tulipa yhteydenotto sähköpostitse, Facebookin Messenger- sovelluksella tai muuta kautta.

Lisää suosikkipalvelusi

Rambox sisältää lähtökohtaisesti yli sata erilaista viestipalvelua ja sähköpostiohjelmaa, joiden joukosta on helppo noukkia omat ja lisätä ne ohjelmaan. Tarjolla ovat esimerkiksi Gmail, Outlook, Messenger, Whats- App, Microsoft Teams ja Skype. Jos käytössä on Android-puhelin, Ram boxin kautta voi lähettää ja vastaanottaa myös tekstiviestejä Android Messages -sovelluksella. Kaikki ohjelmaan lisätyt palvelut siirretään automaattisesti ohjelman yläreunassa olevaan yhteenvetoon.

Yhteenveto muistuttaa selainta, jossa on kirjanmerkkejä. Jokaisen palvelun voi avata yhdellä hiiren napsautuksella. Numeroikonit kertovat uusista lukemattomista viesteistä ja sähköposteista kussakin palvelussa. Ilmoitukset voivat tulla näkyviin myös Windowsin ilmoitusalueelle, mutta ne näkyvät joka tapauksessa numerona Rambox-logon vieressä Windowsin tehtäväpalkissa. Siinä numero näyttää lukemattomien viestien kokonaismäärän. Esimerkiksi numero neljä tarkoittaa, että lukemista odottavia viestejä tai sähköposteja on yhteensä neljä. Yleiskuvan viesteistä saa nopeasti ja helposti avaamalla Ramboxin, sillä se näyttää selkeästi ne palvelut, joissa on lukemattomia viestejä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".