Nykyaikaiset SSD-levyt ovat monella tapaa parempia kuin vanhat mekaaniset kiintolevyt, mutta tallennustila ei vielä kuulu niiden vahvoihin puoliin. Siksi monet ovat saaneet Windowsissa tuskallisen virheilmoituksen, joka kertoo, että tietokoneen järjestelmäaseman tila on loppumassa.

Windowsin uudet versiot vievät huomattavasti enemmän tilaa kuin vanhemmat, joten ilmoitus tilanpuutteesta tulee nopeammin. Jos huomaat itse, että tietokoneen SSD-levyllä tai kiintolevyllä oleva tila on vähissä, ongelmaan on oikeastaan vain yksi ratkaisu: tilaa on vapautettava usean gigatavun verran, jotta Windows voi taas toimia normaalisti. Tiedostojen tai ohjelmien poistaminen ei riitä, jos se vapauttaa kiintolevyltä esimerkiksi vain 500 megatavua tai yhden gigatavun tilaa.

Windows, selain ja muut ohjelmat tarvitsevat tilaa tilapäistiedostoille, välimuistille ja niin sanotulle sivutiedostolle, johon ram-lohkojen sisältö tallennetaan, kun tietokone pannaan lepotilaan. Suuren gigatavumäärän vapauttaminen Windowsin toiminnan varmistamiseksi voi olla haastavaa. Mistä työ pitäisi edes aloittaa? Onneksi uusi työkalu Abelssoft FolderVisualizer tarjoaa apua nimenomaan tähän ongelmaan. Se näyttää sata suurinta kiintolevyllä olevaa tiedostoa, ja eniten tilaa vievät tiedostot löytyvät listalta helposti.

Ohjelmassa on myös hieno graafinen esitys kiintolevyn tiedostojen jakautumisesta, joten suuria kansioita voi vaihtoehtoisesti etsiä ympyrädiagrammista. FolderVisualizer maksaa yleensä kymmenen euroa, mutta Etunurkasta sen voi ladata ilmaiseksi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".