Jos tietokoneen kiintolevy on täyttymässä, tarvittavien tiedostojen löytäminen voi olla vaikeaa. Vielä ikävämpää on se, että täysinäinen kiintolevy hidastaa koko tietokoneen toimintaa. Kiintolevy kannattaa siivota silloin tällöin tilan vapauttamiseksi, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

Kotona vallitsevasta fyysisestä sekasotkusta näkee selvästi, mistä se johtuu, mutta tietokoneella olevien sotkujen lopullista syytä ei ole yhtä helppo osoittaa sormella. Tietokoneella voi nimittäin olla piilotettuja tiedostoja ja kansioita, eikä silloin tiedä, mistä siivoaminen pitäisi aloittaa.

Windowsin tallennustilan hallintaa voi käyttää apuna siivouksessa, mutta toiminto ei pureudu tietokoneella oleviin sotkuihin erityisen syvällisesti. Jos suuria tiedostoja etsii Resurssienhallinnasta ja poistaa niitä omatoimisesti, pahimmat tilasyöpöt saattavat yhä jäädä tietokoneelle. Onneksi tarjolla on ulkopuolista apua. Glary Disk Explorer on kätevä työkalu, jonka voi ladata ilmaiseksi Etunurkasta. Ohjelma skannaa tietokoneen ja antaa graafisen yhteenvedon kiintolevyn tilankäytöstä.

Yhteenvedossa näytetään ensin ympyräkaavio, josta näkee nopeasti, mitkä tiedostotyypit vievät levytilaa. Sen jälkeen ohjelmassa voi napsautella koko tietokoneen läpi. Sillä tavoin löytyvät erityisen kookkaat ohjelmat, videot tai järjestelmätiedostot. Kun tilaa vievät tiedostot ovat selvillä, ne voi tietysti poistaa suoraan Glary Disk Explorerissa. Suosittelemme kuitenkin aina poistamaan vain sellaisia tiedostoja, joiden sisällöstä on täysi varmuus. Yleensä ne ovat itse ladattuja tai itse luotuja tiedostoja.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".