Tekstin kopioiminen tietokoneella ei yleensä ole ongelma: maalaa vain kopioitava tekstikatkelma, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse kohdevalikosta Kopioi tai kopioi teksti leikepöydälle näppäinyhdistelmällä Ctrl + C. Menetelmä toimii kaikkialla Windowsissa, mutta vain, jos kopioitavana on pelkkää tekstiä esimerkiksi sähköpostista, tekstiasiakirjasta tai verkkosivustolta.

Erilaisissa kuvissa olevat tekstit, esimerkiksi skannatut reseptit ja kyltit joutuu sen sijaan näpyttelemään koneelle käsin. Tekstin kirjoittaminen ilman kirjoitusvirheitä voi olla hankalaa ja työlästä – varsinkin, jos kyseessä on pitkä teksti. Onneksi Etunurkasta ladattava Ascomp Text-R tekee manuaalisesta kopioinnista historiaa.

Muuntaa valokuvat tekstiksi

Ascomp Text-R nimittäin tunnistaa tekstit valokuvista ja muuntaa ne puhtaaksi tekstiksi, jonka voi sen jälkeen kopioida. Lisää vain tekstiä sisältävä valokuva ohjelmaan ja kerro, millä kielellä teksti on kirjoitettu. Ohjelma analysoi kuvan tekstin ja näyttää sen pelkkänä tekstinä. Käytännössä voit ottaa valokuvan paperista, siirtää kuvan tietokoneelle ja lisätä sen ohjelmaan, joka sitten poimii tekstin kuvasta.

Lopuksi tekstin voi lisätä esimerkiksi asiakirjaan tai sähköpostiin. Muunnetun tekstin voi kopioida suoraan Text-R-ohjelmasta tai tallentaa PDF-muodossa. Tekstin muotoilu ei aina onnistu täysin oikein, joten teksti kannattaa kopioida ohjelmasta ja liittää esimerkiksi tyhjään Word-asiakirjaan, jossa sitä voi muokata paremman näköiseksi ja virheettömäksi.

Ohjelma maksaa yleensä noin 27 euroa, mutta KotiMikron lukijat saavat sen juuri nyt ilmaiseksi. Lataa vain ohjelma Etunurkasta ja asenna se, niin lyhyen rekisteröintiprosessin jälkeen voit käyttää sitä ilman aikarajoituksia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".