Oletko koskaan miettinyt, mitä tietokoneen sisällä on eli mistä komponenteista tietokoneesi on koottu? Tätä uteliaisuutta saattaa vaimentaa pelko siitä, että avaamalla tietokoneen kotelon voisi rikkoa jotain. Meillä täällä toimituksessa on jonkin verran kokemusta tietokoneiden purkamisesta ja kokoamisesta, mutta useimmiten voimme käyttää Speccy -ohjelmaa, jolla saa analysoitua tietokoneen kaiken sisällön avaamatta sitä fyysisesti. Ohjelma on rakenteeltaan hyvin yksinkertainen ja toimii täydellisesti ilman piilotettuja lisätoimintoja tai lisävaihtoehtoja.

Kattava yleiskuva

Ohjelman toimintaa voidaan parhaiten verrata röntgenkuvan ottamiseen ihmisestä. Speccyllä saat kattavan yleiskuvan tietokoneen normaalisti näkymättömästä sisällöstä luettelomuodossa. Kun käynnistät ohjelman, se alkaa salamannopeasti luetteloida tietokoneen komponentteja. Ohjelman tarjoamaa valikkoa käyttämällä pääset helposti tietokoneen komponenttien mittaustuloksiin, ja lukemalla niitä näet yksittäisten osien kunnon ja kuinka hyvin ne toimivat.

Lähetä yleiskuva muille

Päävalikosta löytyvällä Snapshot-toiminnolla voit ottaa ohjelmasta tilannekuvia, jotka voit tallentaa tietokoneellesi. Ohjelma tallentaa jokaisen tilannekuvan erikseen jpg-kuvatiedostona. Tästä ominaisuudesta voi olla hyötyä myös silloin, kun haluat myydä tietokoneesi, sillä se antaa täydellisen kuvan tietokoneen sisällöstä. Voit esitellä siten tietokoneesi ennalta mahdolliselle ostajalle.

Halutessasi voit myös seurata tietokoneesi laitteita ottamalla silloin tällöin tilannekuvia, joita voit verrata ajan myötä toisiinsa. Tällainen tarkistus auttaa havaitsemaan mahdolliset viat ja puutteet ajoissa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".