Yksi Apple-tietokoneiden parhaista toiminnoista on mahdollisuus vilkaista nopeasti, mitä jokin kansio sisältää ja miltä jokin kuva näyttää – avaamatta niitä varsinaisessa ohjelmassa. Esikatselu onnistuu yksinkertaisesti välilyöntinäppäintä painamalla, ja se nopeuttaa tietokoneella työskentelyä, kun turha avaaminen jää välistä.

Windows-tietokoneilla toimintoa ei valitettavasti ole, mutta onneksi sen voi helposti lisätä käyttöjärjestelmään Etunurkasta ladattavalla uudella työkalulla. Seer mahdollistaa tiedoston tai kansion sisällön näyttämisen ilman tietokoneella olevan ohjelman avaamista. Se säästää aikaa, joka muuten kuluisi tiedoston avaamiseen erillisellä ohjelmalla. Esikatselu onnistuu helposti yhdellä välilyöntinäppäimen painalluksella. Kun tiedosto on näkyvissä Seer-ohjelman kautta, saman kansion muihin tiedostoihin voi siirtyä painamalla nuolinäppäimiä.

Monia käteviä toimintoja

Olemme aiemmin esitelleet tässä lehdessä vastaavan QuickLook-työkalun, mutta siitä poiketen Seer pystyy paljon muuhunkin kuin kuvien ja muiden tiedostojen esikatseluun. Ohjelma voi näyttää myös kansioiden sisällön niitä avaamatta. Kun kansion valitsee hiirellä ja painaa välilyöntinäppäintä, näkyviin tulee luettelo kaikista kansiossa olevista tiedostoista. Sisällön selaaminen ja tarvittavan tiedos ton löytäminen on siis helppoa.

Lisäksi Seer-ohjelman kautta näkyvän valokuvan tai videon voi kopioida Windowsin leikepöydälle painamalla näppäimistön Ctrl- ja C-näppäimiä. Sen jälkeen kopioidun kuvan tai muun tiedoston voi liittää esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmassa olevaan tiedostoon tai sähköpostiviestiin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".