PDF-tiedostojen avaamiseen tarvitaan tarkoitukseen kehitetty ohjelma. Windowsissa oletusohjelma PDF-tiedostojen lukemiseen on Microsoft Edge, mutta kaikki eivät pidä siitä, että selain avautuu joka kerta, kun tarkoituksena on lukea jokin asiakirja. Siksi monet ovat asentaneet koneelleen Adobe Acrobat Readerin tai jonkin muun PDF-lukuohjelman.

Adoben PDF-lukuohjelma on kuitenkin hieman hidas, ja se on täynnä häiritseviä elementtejä. PDF-tiedostoja avatessa ei voi välttyä tarjouksilta, joissa tyrkytetään ohjelman maksullista versiota. Lisäksi asiakirjoissa on tekstin ympärillä häiritseviä värikkäitä painikkeita ja lisätoimintoja. Sumatra PDF -ohjelmassa sellaisia ei sen sijaan ole. Muutenkin se on erittäin helppokäyttöinen ohjelma, joka ei pyydä käyttäjää ostamaan maksullista versiota ja jossa ei ole lukemista häiritseviä elementtejä. Sumatra PDF näyttää vain luettavan tekstin, ja se toimii varsin kitkattomasti.

Jopa e-kirjat ja muut suuret PDF-tiedostot avautuvat ohjelmassa hetkessä, ja ne järjestetään täysin automaattisesti luvuiksi ja kappaleiksi. Kun kappaletta napsautetaan, kyseinen sivu tulee heti näkyviin näytölle, ja asiakirjaan voi myös luoda omia kirjanmerkkejä. Ohjelma ei maksa mitään, ja sen voi ladata Etunurkasta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".