Me täällä KotiMikron toimituksessa törmäämme silloin tällöin ohjelmiin, jotka on niin ilmeisen hyviä ja yksinkertaisia, että meidän on pakko ihmetellä ja kysyä toisiltamme: Miksi ihmeessä tämä ohjelma ei ole pysyvä osa Windowsia? Mouse without Borders on juuri tällainen ohjelma. Se on yhtä aikaa liikuttavan yksinkertainen ja uskomattoman tehokas.

Ohjelman avulla yhtä hiirtä ja näppäimistöä voi käyttää useiden tietokoneiden ohjaamiseen. Se on siis lähes välttämätön työkalu, jos työpöydällä on enemmän kuin yksi tietokone. Jos käytössä on esimerkiksi yksi Windows 11 -tietokone ja yksi Windows 10 -tietokone, kahden näppäimistön ja kahden hiiren sijasta voi tyytyä vain yhteen settiin. Kun hiirtä liikutetaan ensimmäisen näytön oikealle puolelle, sen osoitin siirtyy taianomaisesti toiselle näytölle, jonka kanssa voi käyttää myös samaa näppäimistöä.

Säästää aikaa ja tilaa

Käytännössä Mouse without Borders on uskomattoman intuitiivinen ja helppokäyttöinen. Tällä tavalla Windowsin pitäisi toimia alun alkaenkin! Etenkin, kun ottaa huomioon, että Mouse without Borders -ohjelmaa ei ole kehittänyt mikään mitätön pikkufirma, vaan mikäpä muukaan kuin itse Microsoft! Hiiren ja näppäimistön jakamisen lisäksi ohjelmalla voi siirtää tiedostoja niiden tietokoneiden välillä, joihin ohjelma on asennettu.

Ohjelma toimii vain, jos tietokoneet ovat samassa verkossa, ja silloinhan myös tiedostoja voidaan siirtää tietokoneelta toiselle. Toiminto on erittäin vakuuttava: tiedosto vain napataan yhden tietokoneen näytöltä ja raahataan hiirellä viereiselle näytölle. Hetkessä tiedosto on kopioitu koneelta toiselle. Seuraavilla sivuilla näytämme, miten ohjelmaa käytetään – ja jos sinulla on useita tietokoneita, alat varmasti ihmetellä, miksei Microsoft ole ottanut ohjelmaa osaksi Windowsia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".