Minulla on tapana tehdä paljon muistiinpanoja. Suurin osa niistä on tarkoitettu vain omaan käyttööni, mutta lähes yhtä paljon kirjoitan muistiinpanoja yhdessä muiden kanssa. Esimerkiksi vaimoni kanssa minulla on yhteinen ostoslista, johon molemmat voivat lisätä puuttuvia tuotteita, eikä kumpikaan ole riippuvainen pienestä ryppyisestä paperilapusta taskun pohjalla – varsinkaan kun se lappu on aina vain toisen käytettävissä.

Toinen hyvä esimerkki ovat toivelistat, joita jaamme ja koordinoimme toistemme, sisarusten, vanhempien, isovanhempien ja muiden kesken syntymäpäivien ja joulun alla. Olemme ratkaisseet logistisen painajaisen helpolla tavalla: Meillä on yksi yhteinen toivelista, jolle lisäämme tarvittaessa uusia toiveita ja jolta poistamme kohtia sitä mukaa kun saamme lahjoja. Toivelistamme on verkossa, ja kaikilla perheenjäsenillä on siihen johdattava linkki. Monet sukulaiset ovat lisänneet listalle omat toiveensa, joten kaikki on tosiaankin koottuna yhteen paikkaan.

Helppoa ja edistyksellistä

Yksi parhaista muistiinpano-ohjelmista on mielestäni Notion. Se tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet tehdä jos jonkinlaisia muistiinpanoja: yksinkertaisia luetteloita, muistiinpanoja, yhteenvetoja ja pieniä tekstinpätkiä, mutta myös kalentereita, taulukoita, kuvia... Ohjelmassa voi käyttää tekoälyä ja automatisoida tehtäviä. Ja varmasti ainakin sata muuta hyödyllistä ja vaikuttavaa asiaa!

Toimii kaikkialla

Parasta Notionissa on ehkä se, että sitä voi käyttää juuri niin kehittyneellä tai yksinkertaisella tavalla kuin kukin haluaa. Tässä artikkelissa esittelemme ohjelman perustoiminnot: muistiinpanojen tekemisen sekä niiden järjestämisen ja jakamisen ystävien ja sukulaisten kanssa. Kun nämä toiminnot ovat hallussa, ohjelman edistyneempiin mahdollisuuksiin voi tutustua omatoimisesti.

Notion toimii kaikilla alustoilla. Muistiinpanot ovat aina saatavilla ja samassa paikassa – olitpa mummon vanhan tietokoneen ääressä Pihtiputaalla tai älypuhelin kädessä supermarketin käytävällä. Tässä artikkelissa näytämme, miten Notion-ohjelmaa käytetään Windowsissa, mutta se toimii myös selaimessa, ja sen voi ladata sovelluksena sekä iPhonelle että Androidille.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".