Tietokoneohjelmat ovat eittämättä mukavia ja käteviä. Ne tekevät tietokoneesta paremman, hauskemman ja ennen kaikkea monin tavoin helppokäyttöisemmän. KotiMikron tilaajilla on tietokoneillaan varmasti enemmän kuin kourallinen Etunurkasta ladattuja sovelluksia, ja innokkaimmilla tietokone voi kirjaimellisesti pursuta kaikenlaisia hyödyllisiä ohjelmia ja työkaluja.

Ohjelmat optimoivat tietokoneen toimintaa, mutta niillä on valitettavasti myös haittapuolensa. Windowsin Työpöytä saattaa nimittäin täyttyä nopeasti avoimista ohjelmaikkunoista. Kokonaiskuvan saaminen voi silloin olla hankalaa, eikä juuri hetki sitten käytettyä ohjelmaa välttämättä löydy ihan heti.

Myös internetselaimissa ikkunoita jää usein auki sivukaupalla. Siellä ratkaisuna ovat välilehdet, mutta Microsoft ei ole vielä ottanut samaa hyödyllistä toimintoa käyttöön Windowsissa. Uusin Windows 11 -versio on tosin juuri saanut välilehdet Resurssienhallintaan. Pieni ja näppärä TidyTabs-ohjelma tarjoaa tilanteeseen hyvän ratkaisun. Se voi nimittäin koota kaikki avoimet ikkunat ohjelmista, Resurssienhallinnasta ja Windowsin asetuksista yhteen ikkunaan välilehdille.

Jaa ohjelmat luokkiin

TidyTabsin toimintaperiaate on varsin yksinkertainen. Ohjelma pitää vain avata ja avoin ikkuna raahata toisen avoimen ohjelmaikkunan päälle. Ohjelmat ikään kuin napsahtavat yhteen, ja ikkunat siirtyvät vierekkäisille välilehdille. TidyTabsin ilmaisversiossa yhden ikkunan välilehdille voi koota vain kolme ohjelmaa. Toisaalta tällaisia kolmen välilehden ikkunoita voi luoda rajattoman määrän.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki tietokoneella olevat työt voi järjestää pieniin loogisiin luokkiin, mikä helpottaa ja nopeuttaa siirtymistä sovelluksesta toiseen. Yhteen ikkunaan voi koota esimerkiksi pelkkiä toimistosovelluksia. Se helpottaa työskentelyä tekstiasiakirjojen ja laskentataulukoiden välillä. Tarvittaessa ryhmän voi luoda myös vain yhtä tiettyä sovellusta varten. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi uutta talousarviota tehdessä, koska sen pohjaksi tarvitaan samanaikaisesti useita toisiinsa liittyviä laskentataulukoita.

Kun budjetit on sijoitettu samaan ryhmään, lukuja on helpompi vertailla. Työkalua voi käyttää myös tiedostojen siirtämiseen Resurssienhallinnan kansioiden välillä ryhmittelemällä kansioita välilehdille. Jossakin ikkunassa voivat yhdistyä esimerkiksi toimisto-ohjelma, selain ja mediasoitin tai muu harrasteohjelma. Sovelluksesta toiseen pääsee napsauttamalla välilehtiä. Kuten huomaat, TidyTabs tarjoaa monia mahdollisuuksia tietokoneella työskentelyn helpottamiseen ja selkiyttämiseen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".