"Voi ei! USB-muistitikullani ei ole tarvittavia asiakirjoja. Täytyypä lähteä kotiin noutamaan ne."

Näin on varmasti tapahtunut kaikille, emmekä halua kokea tällaista tilannetta uudelleen. Siksi sinulla saattaakin olla käyttöä eräänlaiselle salkulle, jonka sisältämät tiedostot synkronoidaan tietokoneen kanssa.

Tavoitteena on, että USB-muistitikun kansiossa on samat tiedostot kuin tietokoneen vastaavassa kansiossa. Kaikki tietokoneella muokkaamiesi asiakirjojen versiot vastaavat myös USB-muistitikulle tallennettuja versioita.

Kun sinulla on USB-muistitikku mukanasi ja tarvitset tiedostoja esimerkiksi toisella tietokoneella, käytettävissäsi on täsmälleen samat asiakirjat ja resurssit kuin kotitietokoneellasi.

Salkun valmisteleminen

Kansioiden välinen synkronointi voidaan teoriassa suorittaa manuaalisesti Resurssienhallinnassa, mutta kansiosta kansioon kopioiminen aiheuttaa suuren virheen mahdollisuuden. Saatat korvata tiedoston, jonka päivämäärä on uudempi,

tai joidenkin tiedostojen kopiointi voi unohtua. Siksi onkin parempi käyttää Synchredible-ohjelmaa. Sen avulla voit määrittää kaksi keskenään synkronoitavaa kansiota, jolloin sinulla on aina uusimmat tiedostot mukanasi salkussa. Se toimii aina, ja se säästää myös aikaa ja vaivaa.

Synchredible-ohjelmassa tehtyjen alkuasetusten jälkeen kansioiden välinen synkronointi toimii automaattisesti. Emme kutsu toimintoa salkuksi sattumalta. Se oli nimittäin hyvän Windows XP -työkalun nimi, jota voitiin käyttää synkronointiin.

Työkalua ei ole enää saatavana uudemmissa Windows-versioissa. Käytämmekin nyt Synchredible-ohjelmaa samaan tapaan. Ohjelmaa voidaan käyttää myös muuhun kuin USB-muistitikun synkronoimiseen. Voit esimerkiksi synkronoida tietokoneen kansion ja verkkoaseman kansion, jolloin tiedostoihin pääsee käsiksi kodin kaikilla tietokoneilla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".