Microsoft lisää Windowsiin jatkuvasti uusia hyödyllisiä toimintoja. Esimerkiksi Windows 11:n Resurssienhallinnassa on vihdoin mahdollista käyttää välilehtiä, Tehtävienhallinnasta on tullut entistä hyödyllisempi, ja pian saamme käyttöömme myös Windows 11:n uuden äänimikserin. Silti Windowsia käyttävät kadehtivat toisinaan Mac-käyttäjiä.

Applen käyttö- järjestelmässä on nimittäin useita kä- teviä toimintoja, jotka puuttuvat Windowsista edelleen. Yksi näistä ominaisuuksista ovat näytön kulmiin määritettävät oikopolut. Mac-tietokoneilla voi avata ohjelmia tai suorittaa tiettyjä komentoja, kuten lukita näytön tai pienentää tai suurentaa ikkunoita, viemällä hiiren osoittimen näytön johonkin kulmaan.

Tämä ei ole vielä varsinaisesti mahdollista Windowsissa, mutta Premeohjelmalla se onnistuu.

Ohjelmat käyntiin nopeasti

Premen avulla näytön jokaiseen neljään kulmaan voi määrittää oikopolun tiedoston avaamista tai ohjelman suorittamista varten. Käyttäjän tarvitsee vain valita, mitä missäkin kulmassa tapahtuu – esimerkiksi mikä ohjelma käynnistyy. Sen jälkeen pikavalinnat suoritetaan automaattisesti, kun hiiren osoitin viedään näytön johonkin kulmaan.

Ohjelma toimii riippumatta siitä, onko käytössä tietokoneeseen liitetty hiiri vai kannettavan tietokoneen kosketuslevy. Premen kätevien oikopolkujen ansiosta ohjelmia ei tarvitse etsiä ja käynnistää manuaalisesti tavalliseen tapaan. Oikopolku ohjelman avaamiseksi pysyy voimassa, ellei sitä muuteta Premessä. Preme on ladattavissa ilmaiseksi Etunurkasta sekä Windows 10:lle että 11:lle, ja se tarjoaa monia muitakin vaihtoehtoja hiiren pikavalintojen luomiseen.

Esimerkiksi ikkunoita voi sulkea painamalla hiiren vierityspyörää ja Windowsin äänenvoimakkuutta voi säätää vierittämällä samaista pyö- rää. Osa toiminnoista on käytössä automaattisesti, mutta tarpeettomat voi myös poistaa, jos haluat vain määrittää oikopolut näytön kulmiin

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".