Satunnaisesta virhepainalluksesta on usein lyhyt viive kunnon kiroiluun. Ainakin silloin, jos hiirtä napsauttelemalla onnistuu poistamaan vahingossa tiedoston, jota ei missään nimessä olisi saanut hävittää.

Ennen pitkää jokainen poistaa joskus vahingossa tärkeän tiedoston. Yleensä virhe huomataan liian myöhään, joten roskakori on ehditty tyhjentää eikä tiedostoa löydy enää mistään. Tiedoston korvaaminen väärällä versiolla on sekin yleistä. Niin käy usein Wordissa, jos tuoreimman version päälle tallennetaan vanhempi. Silloin apua ei auta etsiä roskakorista, eikä tiedostoon pääse käsiksi Resurssienhallinnalla.

Kiintolevyllä on onneksi paljon sellaistakin, johon Resurssienhallinnalla ei pääse käsiksi. Windows ei välttämättä enää tunnista tiedostoa, vaikka se olisi yhä fyysisesti tallennettuna kiintolevyllä. Tiedostoa Windowsista poistaessa muokataan varsinaisesti vain tiedostojärjestelmän viittausta. Tiedosto piileksii yhä pinnan alla, mutta se pitää onkia esiin, jotta sitä voisi käyttää Windowsissa.

Tarjoamme tiedoston esiin onkimiseen kiroilua tehokkaamman ratkaisun: käytä ohjelmaa Abelssoft Undeleter. Se on tehty nimenomaan Windowsin kadottamien tiedostojen etsimiseen. Ohjelma maksaa reilut kymmenen euroa, mutta KotiMikron uskolliset lukijat saavat sen käyttöönsä maksutta. Abelssoft Undeleter osaa onkia tiedostoja esiin kiintolevyiltä, ssd-levyiltä ja muilta muistivälineiltä, kuten tietokoneeseen liitetyiltä muistitikuilta ja ulkoisilta levyiltä.

Pelasta tiedostot viivyttelemättä

Tarkoitukseen räätälöity ohjelma tekee kyllä työnsä tehokkaasti, mutta tiedostojen palauttamiselle ei silti voi antaa onnistumistakuuta. Todennäköisyys paranee selvästi, kunhan käyttäjä reagoi tiedoston häviämiseen ripeästi. Niin ohjelma kannattaa ottaa käyttöön välittömästi, jos jonkin tiedoston puuttuminen havaitaan.

Aina vaikkapa uutta kookasta tiedostoa tallentaessa vaarana on se, että tiedosto tallennetaan kiintolevyllä poistettujen tiedostojen päälle. Käytä siis Abelssoft Undeleter -ohjelmaa pikaisesti, niin saat tiedostot todennäköisemmin kokonaisina taas käyttöön.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".