Tilanne on varmasti monille tuttu: Kaveri soittaa ja kertoo ongelmista tietokoneen kanssa. Pulma on oikeastaan aika yksinkertainen, ja siihen on nopea ratkaisu Windowsin asetuksissa, mutta menettelytapaa voi olla vaikea selittää puhelimessa. Varsinkin, jos apua tarvitsevalla henkilöllä ei ole kokemusta navigoinnista tietokoneen asetuksissa.

Pahimmassa tapauksessa tietokoneongelmien selvittäminen ja ratkaiseminen puhelimessa voi kestää useita tunteja, ja se on tietenkin turhauttavaa. Moni toivoo, että linjan toisessa päässä olevalle henkilölle pystyisi näyttämään, miten ongelma ratkeaa, sillä silloin kaikki olisi valmista muutamassa minuutissa. Yllätys yllätys: se on kuin onkin mahdollista! Näyttökuvaa voi nimittäin tallentaa ScreenRec-ohjelman avulla samalla kun näytöllä annetaan ohjeita, ja jälkikäteen tallenteen voi lähettää pulassa olevalle ystävälle.

ScreenRec on yksi parhaista ohjelmista tähän tarkoitukseen, sillä sen avulla sekä näyttövideoiden kuvaaminen että niiden jakaminen on helppoa.

Tallenna ja jaa videoita helposti

ScreenRecillä voi tallentaa koko näytön tai vain osan siitä. Tallenteet säilytetään palvelimella, josta jokainen käyttäjä saa itselleen kaksi gigatavua ilmaista tallennustilaa. Se riittää hyvin pienille näytöltä tallennetuille leikkeille. Palvelimelta videot voi joko siirtää omalle tietokoneelle tai niihin voi luoda kätevän suoran linkin Toimittaja Martin Lorentsen jakamista varten. Linkkivaihtoehto tarkoittaa käytännössä, että vastaanottaja pääsee katsomaan videon ScreenRecin palvelimen kautta. Linkki kopioidaan automaattisesti leikepöydälle, josta sen voi liittää haluttuun paikkaan ja lähettää muille. Kun vastaanottaja avaa linkin, video on valmis toistettavaksi hänen verkkoselaimessaan.

Näyttötallenteeseen voi tarvittaessa sisällyttää myös tietokoneen ja mikrofonin ääntä sekä webkameran kuvaa tietokoneen ääressä istuvasta henkilöstä. Yksityiskohtaiset kommentit ja selitykset auttavat vastaanottajaa ymmärtämään, mitä näytöllä tapahtuu ja miten ongelma ratkaistaan. ScreenRec-ohjelman voi ladata maksutta Etunurkasta, eikä sitä tarvitse rekisteröidä, jos tarkoituksena on vain näyttökuvan tallentaminen. Videoiden jakaminen edellyttää käyttäjätilin luomista, mutta sekään ei maksa mitään ja on nopeasti tehty. Sen jälkeen näyttökuvaa voi tallentaa ja videot jakaa helposti muutamassa minuutissa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".